WORLD 2018

World Skyrunning Champs 2018 se odehraje ve Skotsku (Kinlochleven) ve dnech 13.-15.9.2018.

SKY Classic – 4+2

4 Muži

  • 2 muži – Vítěz/vítězové Ješted SkyRace® a Perun SkyMarathon® – (V případě, že oba závody budou mít stejného vítěze a jako vítěz obou bude nominován pouze jeden závodník, bude druhým nominovaným ten závodník, který bude mít vyšší koeficient počítaný jako čas vítěze/čas závodníka z kteréhokoli z těchto dvou závodů. V případě, že odmítnou někteří z nominovaných dle výše uvedeného pravidla |vítězové nebo další závodník s nejvyšším koeficientem čas vítěze/čas závodníka|, rozhodne o nominaci CZSA.)

  • Dva muži bude nominováni na divokou kartu, kterou přidělí CZSA dle aktuální výkonnosti v roce 2018 s preferencí zahraničních závodů.

2 Ženy

  • Ze závodů Ješted SkyRace® a Perun SkyMarathon® bude nominována přímo ta vítězka jednoho ze závodů, která bude mít vyšší koeficient počítaný jako čas mužského vítěze/čas závodnice. Pokud by takto vybraná závodnice odmítla nominaci, určí nominaci CZSA podle svého uvážení.

  • Jedna žena bude nominována na divokou kartu, kterou přidělí CZSA.

Vertical Kilometer® – 3+1 až maximálně 4+2

Nominaci pro tento závod provede CZSA dle výsledků v závodech VK 2017 a 2018 nebo na základě dalších výkonů v skyrunning závodech.

Ultra SkyMarathon® – 4+2

4 Muži

  • 1 muž – vítěz MČR 2018 (v případě, že závod nebude v termínové kolizi se závodem SWS SKY Extra – dva týdny před nebo po)

  • 1 muž – nejlépe hodnocený muž v celkovém hodnocení SWS Ultra 2017 – Marek Causidis

  • 1 muž – nejlépe hodnocený muž v průběžném hodnocení SWS SKY Extra po třetím závodě SWS SKY Extra (HTV – 7.7.2018).

  • Jeden muž bude nominován na divokou kartu, kterou přidělí CZSA. V případě kolize MČR 2018 se závodem SWS SKY Extra (viz výše), provede CZSA nominaci dvou mužů na divokou kartu.

2 Ženy

  • 1 žena – vítězka MČR 2018 za předpokladu, že dokončí časově maximálně 20% za absolutním vítězem MČR 2018. (v případě, že závod nebude v termínové kolizi se závodem SWS SKY Extra – dva týdny před nebo po)

  • Nesplní li vítězka MČR 2018 předpoklad viz výše nebo odmítne li nominaci, určí nominaci CZSA.

  • Jedna žena bude nominována na divokou kartu, kterou přidělí CZSA

Maximální počet členů národního týmu pro World Skyrunning Champs 2018 je 18 (ideálně 6+6+6 bez omezení, v jakém poměru budou zastoupeny ženy a muži). V případě nenaplnění tohoto počtu závodníků/závodnic podle výše uvedených nominačních kritérií, může CZSA nominovat běžce/běžkyně podle vlastního uvážení na základě formy do jakékoli discipliny až do maximálního celkového počtu 18 závodníků/závodnic.

YOUTH WORLD 2018

O místu a definitivním termínu není doposud rozhodnuto. Původní kandidát Val d’Isere musel z pořadatelství odstoupit, protože v předpokládaném termínu na rozhraní července a srpna v plné sezoně nebyl schopný zajistit požadované ubytování pro národní týmy. Jakmile bude pořadatel určen, bude to doplněno do tohoto textu a zárveň bude zveřejněna i samostatná informace.

Celkem tři věkové kategorie (Youth A – 16-17 let, Youth B – 18-20 let, U23 – 21-23 let)

Bude zájem nominovat kluky i dívky do všech věkových kategorií, ale pouze za předpokladu, že budou mít alespoň přiměřenou výkonnost a účastní se závodů v Česku nebo zahraničí. Maximální počet členů týmu (běžců a běžkyň) je 12 bez omezení poměru pohlaví i věkových kategorií.

Pořadatel bude pravděpodobně hradit ubytování a stravu maximálně osmi členům výpravy. Dá se tedy předpokládat jistá spoluúčast závodníků na účasti na tomto mistrovství, pokud bude překročena hranice osmi členů výpravy. Dopravu pořadatel nijak nehradí.

Nominace dle výkonů na MS 2017 (závodníci i závodnice ale musí potvrdit svou výkonnost minimálně na domácích závodech předcházejících MS) :

U23

Kateřina Argalášová

Tomáš Křivohlávek

Youth B

David Novák

Matyáš Urban

Další nominaci provede CZSA na základě výsledků závodů Skyrunner® Czech Series nebo dalších závodů konaných před termínem MS resp. před termínem stanoveným pro oficiální ohlášení složení týmů.

Všichni nominovaní do obou týmů a tedy reprezentanti Česka musí být nebo musí se stát členy CZSA a souhlasit s podmínkami reprezentace (podepsat repre smlouvu).