Copyright ©Ian Corless

Copyright ©Ian Corless

Po úspěchu Skyrunner® World Series (SWS) v roce 2012 a zavedení distance Ultra do této série se v roce 2013 dá očekávat ještě větší koncentrace hvězd horského a sky běhu ve startovních listinách.

Vedle vítězů loňské SWS 2012 (Kilian Jornet, Emelie Forsberg a Nuria Picas), se zde objeví minulí mistři světa Emanuela Brizio, Oihana Kortazar, Luis Alberto Hernandoa Tofol Castanyer, dále mistři WMRA Marco De Gasperi a Stevie Kremer. Bruno Brunod, mistr světa v Skyrunning 1998 a držitel rekordu v běhu na Matterhorn je zpět, tentokrát zaměřen na ultra vzdálenosti.

Kilian Jornet

Kilian Jornet

Bude zde rovněž kompletní příležitost pro Kiliana Jorneta, který s jeho unikátní všestranností bude startovat a usilovat o vítězství ve všech třech sériích: Vertical, Sky a Ultra!

Setkáme se i s některými z velkých amerických ultra legend, které se v loňském roce rozhodli překročit oceán a ochutnat Skyrunning. Pro letošní rok jsou známi účastníci: Anton Krupicka, Dakota Jones, Rickey Gates, Mike Foote, Timothy Olson, Joe Grant, ….

Lizzy Hawker je přilákána na start seriálu prvním 100 mílovým závodem v Ultra Series (Andorra Ultra Trail – Ronda dels Cims), zatímco Anna Frost se zúčastní jak Sky tak i Ultra Series. Nějaký mix budou absolvovat i Phillip Reiter a Julia Böttger z Německa, špičkoví francouzští závodníci a závodnice Francois d’Haene, Julien Chorier, Michel Lanne, Yann Curien, Maud Gobert a Stephanie Jimenez. Z Angličanů pak Andy Symonds a Tom Owens, z Kanady Adam Campbell a impozantní Miguel Heras .

Silnou týmovou účast napříč sériemi slibují presentace skvělých týmů v čele s týmem Salomon, jakož i další mezinárodní týmy INOV-8, La Sportiva, The North Face, Salomon Agisko, Arc’teryx, Haglöfs, Montrail, Scott a národní týmy ze Španělska, Itálie, Ruska a Japonska.

Stále je čas se připojit a startovat na závodech SWS, které mají volné pozice ve startovní listině. A nezapomeňte, pokud budete soutěžit ve Skyrunner World Series® za tým, je tu vždy slot pro vás k dispozici.

Převzato s laskavým svolením z http://iancorless.com