Podobně jako loni, kdy se v napjaté atmosféře spojené s rušením závodů a omezováním lidských aktivit obecně, konal skvěle obsazený dvojzávod LHUT, vypadá to na obdobný další úspěšný ročník tohoto s láskou pořádaného závodu pod Lysou horou.

Do nového centra závodu v areálu KAM Malenovice se již tento víkend sjedou závodníci a závodnice aby si konečně zase po dlouhé době zazávodili v našich horách. V sobotu 5.6.2021 v 6:00 odstartuje závod MČR SkyUltra a v 9:00 pak závod Sky.

A nebude to zazávodění jen tak ledajaké. Půjde o zde o dost.

Závod na distanci SkyUltra je vyhlášen jako Mistrovství Česka v SkyUltra 2021 a závod na distanci Sky se pořádá jako Mistrovství Česka v kategoriích Junior a U23.

A podobně jako loni se i letos pod Lysou sjede bohatá a výborná konkurence. A to na obě tratě.

Po zrušení jarního Ještědu a Perunu se totiž dvojzávod LHUT stal jediným domácím závodem před uzávěrkou nominací na červencové Mistrovství světa ve Španělsku. Výsledky tak budou mít jistě dopad na finální skladbu týmu pro tuto vrcholnou letošní skyrunningovou akci.

A podobně i v kategoriích Junior a U23 půjde o šanci nominovat se na letošní Mistrovství světa mladých v Itálii, které se koná na přelomu července a srpna v centrálních Apeninách v oblasti Gran Sasso. Zde budou mít mladí závodníci a závodnice možnost ukázat své kvality zřejmě i na dalším závodě v začátku července v Krkonoších v Harrachově. Ale vybojovat si nominaci již tento víkend v Beskydech bude jistě lákat mnohé.

Podívejme se tedy, jaké favority na podiová nebo čelní umístění ve výsledkových listinách zde můžeme čekat. Případně, jaká se ve startovce objevují zajímavá jména kvalitních běžců a běžkyň nedávné minulosti.

SkyUltra muži

Causidis Marek

Fárník Tomáš

Hének Petr

Hruška Zdeněk

Hudec Tomáš

Chrobák Radek

Misiak Bartosz

Najvert Stanislav

Oravec Matěj

Otevřel Vít

Palko Aleš

Petr Jiří

Priadka Marian

Sedlák Aleš

Štverák Tomáš

Uherek Jakub

Žákovský Petr

SkyUltra ženy

Cichá Barbora

Hénková Alena

Kaniová Eliška

Korobko Anna

Matrasová Kateřina

Martínková Veronika

Rambová Marcela

Ševčíková Petra

Vašínová Marcela

Vondráčková Eliška

TIP NA VÍTĚZE MČR

Marcela Vašínová a Tomáš Hudec

Sky muži

Beneš Matěj

Bořil Martin

Brýdl Pavel

Čípa Jiří

Fraňo Peter

Grun Vojtěch

Jílek Ondřej

Kokošek Oldřich

Křivohlávek Tomáš

Maceček Tomáš

Růžek Vojtěch

Skokan Dominik

Sky ženy

Bartasová Zuzana

Gemelová Monika

Holoubková Hana

Kocumová Zuzana

Krejčíková Denisa

Macurová Barbora

Ožanová Zuzana

Pastorová Petra

Pokorná Monika

Švestková Stružková Hana

Vlčková Iveta

Žáčková Eva

TIP NA VÍTĚZE SKY
Macurová Barbora a Čípa Jiří

Mistrovství ČESKA Junior a U23

Jsem rád, že startovní listina letošního mistrovství mladých je poměrně bohatá a především se v ní objevují i zcela nová jména i v těch nejmladších ročnících. Bylo by skvělé, kdyby byla šance na základě výsledků dostat do týmu poprvé i zástupce nejmladší kategorie Youth A, která je při MS 15-17 let. Kategorie Youth B je pak 18-20 let a U23 jsou ve věku 21-23 let.

Nebudu tedy vypisovat jména favorit, protože o některých nových jménech opravdu nic nevím. Uvedu zde všechny doposud přihlášené k dnešnímu dni a možná jen tip na vítěze.

JUNIOR

Augusta Matěj

Bosák Ondřej

Czepcová Karolína

Juřena Josef

Karkoška David

Ligocki Jacob

Polášek Jan

Robenek Danek

Stryková Tereza

Valas Lukáš

Wita Jan

U23

Bartoň Lukáš

Beneš Matěj

Bořil Martin

Cieslar Jakub

Effenberger Marek

Fraňková Alexandra

Jílek Ondřej

Kubečka Tomáš

Macurová Barbora

Múdrik Matěj

Pokorná Monika

Růžek Vojtěch

Říha Adam

Štěpán Dominik

Weissmannová Tereza

TIP NA VÍTĚZE MČR MLADÝCH

V kategorii JUNIOR si netroufám dát žádný tip, jakýkoli výsledek pro mě bude překvapením a věřím, že z pohledu výkonu příjemným.

V kategorii U23 vidím jako jednoznačnou favoritku na titul Barboru Macurovou, kterou tipuji i na celkovou vítězku na této distanci. V mužích pak věřím v obhajobu titulu ve starší kategorii Matěje Beneše.

Těším se na vás závodníky, závodnice i diváky v sobotu v Malenovicích a kolem Lysé. A připomínám, že členové CZSA se u mě mohou přihlásit o magnetická loga (například na auto).

Více informací k závodu naleznete na https://www.lhut.cz