OCENĚNÍ NEJLEPŠÍCH V CZECH RUNKING CZSA

Sezona 2020 byla hodně zvláštní. Závody se rušily jeden po druhém a to nejen v původních termínech, ale i v těch posunutých. Cestování bylo omezené a snad jen díky určitému uvolnění restrikcí v Česku v průběhu léta umožnilo odstartovat některé závody skyrunning sezony v Česku. A popravdě ve srovnání s jinými zeměmi jsme dopadli nadmíru dobře. Z kompletní termínovky se nepodařilo uspořádat pouze dva závody v roce 2020. Prvním byla česká skyrunning legenda Czech Energy Team Perun SkyMarathon (jediný závod v Česku s oficiální certifikací ISF Certified Course) a potom ještě poslední plánovaný závod sezony SALOMON Winter SyRace®.

I přes tento výpadek se tedy podařilo uspořádat a odběhnout všechna Mistrovství Česka (se změnou z Perunu na Černou horu) a vyhodnotit naši dlouhodobou soutěž Czech Ranking CZSA.

Plánované vyhlášení a předání cen za podiová umístění v Czech Ranking CZSA se mělo odehrát právě pod Ještědem na SALOMON Winter SkyRace®, který byl bohužel přesunut na únor 2021.

Byla to škoda nejen pro závodníky, kteří se těšili na tradiční a pěkný závod v konci sezony, ale i pro odměňované, kteří tak byli trochu „ošizeni“ o ten pocit stoupnout si na podium a převzít zasloužené ceny zde.

A byla to škoda dvojnásobná, protože i přes opravdu „blbou“ sezonu se podařilo naší asociaci prostřednictvím některých našich partnerů zajistit skutečně zajímavé a hodnotné ceny.

Velký dík tedy patří našemu generálnímu partnerovi společnosti TFRUN (prodejce specializovaný na běžecké sportovní zboží), který poskytl vouchery na nákup zboží ve své prodejně v celkové hodnotě 18000,-Kč.

Jako hlavní ceny pro vítěze v absolutním pořadí pak kromě voucheru na 5000,-Kč byly špičkové sportovní hodinky od firmy COROS VERTIX Ice Breaker. Z těchto určitě luxusních cen se mohli radovat Tomáš Hudec a Zuzana Kocumová. Stejné hodinky byly určeny i pro nejlepší nebo nejlepšího mladého závodníka do 23 let.

Zde si je za naprosto suverénní vítězství v kategorii U23, když i v absolutním pořadí vybojovala druhou pozici, zasloužila Bára Macurová. Ta si kromě COROS VERTIX Ice Breaker rozšířila výbavu i o STRYD Wind 3.0 od společnosti SpeedWeaponry jako cenu za vítězství do U23 a hole LEKI Micro Trail Vario od distributora pro Česko společnosti Levesportkoncept.

STRYD Wind 3.0 bude v další sezoně i v tréninku moci využívat i mužský vítěz kategorie U23 David Novák.

Podobně stejné hole LEKI Micro Trail Vario získal druhý v absolutním pořadí Mára Causidis.

Hole LEKI od Levesportkoncept byly připraveny i pro druhé v pořadí v kategorii U23. Těmi byli Vojta Růžek a Gábi Veigertová. Oba získali hole LEKI MCT 12 Vario Carbon.

Pro třetí v absolutním pořadí Tomáše Křivohlávka a Terezu Kubíčkovou byly připraveny další vouchery od TFRUN v hodnotě 3000,-Kč a podobně třetí v pořadí v kategorii U23 Tomáš Fárník a Alexandra Fraňková získali TFRUN vouchery 1000-Kč.

Ceny byly z velké části zaslány na adresy odměňovaných nebo předány osobně.

Je tedy k dispozici pouze částečná fotodokumentace odměněných s jejich cenami, které zaslali nebo nezaslali. Je trochu škoda, že se tomu někteří nevěnovali o malinko více. Možná by stálo za to se zamyslet nad tím, že za všemi cenami stojí nějaké reálné peníze, které musel někdo touto formou „darovat“ a zvláště v roce 2020 ovlivněným mnoha omezeními, restrikcemi a tím i výpadky obratu a příjmů, jich jistě nebylo nikde nazbyt. Nerad bych, aby ochota našich partnerů a sponzorů byla tímto ovlivněna do dalších let.

Díky tedy všem partnerům CZSA, kteří se na letošních cenách jakkoli podíleli a děkuji i těm dalším, na které se letos „nedostalo“. Vy všichni pomáháte českému skyrunningu k tomu, že i jako země bez vysokých hor jsme respektovaným členem skyrunning společenství.

A samozřejmě díky i vám všem závodníkům na té top úrovni i těm z vás, kdo se nikdy popředí výsledkových listin nedočkáte. I vy všichni tvoříte český skyrunning a jeho dobrý obraz i v zahraničí.

CENY CZECH RANKING CZSA 2020