Gassnerbild_hausNa doporučení některým z vás známého 12Honzy se na mě obrátila Romana s dotazem, jestli bychom neměli zájem o spolupráci s penzionem v rakouských Alpách na krásném a pro spoustu sportů výhodně položeném místě, který právě nyní na podzim převzali. Znáte to, často vás takové nabídky obtěžují a přinejlepším si je pouze ze slušnosti vyslechnete. Ale stává se, že vás něco zaujme, že najednou cítíte, že jednáte s někým, s kým to vůbec nemusí být k zahození, že ten na druhé straně je hodně na podobné vlně a že si vlastně dost rozumíte, i když se vůbec neznáte. Tak takový pocit jsem najednou měl. A řekl bych, že se v těchto věcech málokdy pletu. Další komunikace a domluva byla stejně fajn a bezproblémová, jako ten začátek a vlastně jsme se velmi rychle dohodli, že zájem na spolupráci je oboustranný.

Haus_Gassner_logoJe tedy domluveno, že členové CZSA mají nárok na slevu 20% ze standardních cen ubytování v Penzionu Gassner kdykoli a bez omezení opakování. Samozřejmě nejen ten, kdo pobyt objedná, ale i ten, kdo zde skutečně bude ubytován, musí být člen asociace a při objednávce prokáže oprávnění čerpat tuto slevu svým ID v asociace. To si provozovatelé penzionu zkontrolují na seznamu, který jim poskytnu a budu aktualizovat.

Chystáme se s Ankou, jak jen to půjde a bude sníh tam vyrazit, seznámit se s rodinou Van Dorp osobně a potom i poreferovat s našimi zkušenostmi.

Gassnerbild_haus

Prozatím si můžete přečíst představení od Romany (je Češka a text je tedy její bez úprav).

Weissee

Weissee

Náš Penzion Gassner nabízí ubytování v dvou a třílůžkových pokojích (se snídaní) a v apartmánech pro dvě až pět osob – pro jednotlivce, rodiny a skupiny do 40ti osob. Máme otevřeno celoročně a tak si naši hosté mohou vychutnat atmosféru okolních hor ve všech ročních obdobích.

GassnerSki

Našim hostům je k dispozici celý dům s několika společenskými prostorami, lyžárnou, kuchyní, jídelnou, domácím barem, v létě lze využít zahradu a venkovní gril.

Niedernsill

Niedernsill

Všechny pokoje a apartmány mají vlastní příslušenství a balkon, v apartmánech je dále zcela vybavená kuchyňka. Samozřejmostí je Wi-Fi připojení, dostatek parkovacích míst i garáž pro vaše kola a ostatní sportovní náčiní.

Gasner_Niedernsill

Niedernsill je malá alpská vesnička ležící v národním parku Vysoké Taury mezi Kaprunem a Kitzbuhelem. V docházkové vzdálenosti je zde k dispozici vše potřebné: pekárna, supermarket, banka, několik restaurací. Přímo za naší zahradou je autobusová zastávka (v zimě ski bus) a železniční stanice místní úzkokolejky je vzdálena necelých 200 metrů.

GassnerKaprunPanorama

V zimě mají návštěvníci na výběr mezi několika lyžařskými středisky. Nejdostupnější je oblast Zell am See-Kaprun s ledovcem Kitzsteinhorn, přístupným pro lyžaře deset měsíců v roce. V pohodlné dojezdové vzdálenosti je i Kitzbuhel, Saalbach-Hinterglemm, Bad Gastein a oblast Ski Amade.

GassnerNagel

Pro běžkaře je každou zimní sezonu v našem údolí připraveno zhruba 100 km trati pro klasiku i skating, lze zde sáňkovat, bruslit, podnikat skialpinistické i sněžnicové tůry.

Klamsee

Klamsee

V létě je údolí pravým rájem pro vyznavače všech outdoorových disciplin: horská kola, rafting, canyoning, plavání, ale také tenis a golf – nelze si nevybrat.

GassnerTrail

Pro běžce je nabídka podobně široká: od kratších rovinatých tras po zpevněných cestách s nulovým provozem a minimálním převýšením (údolím vede známá cyklistická stezka Tauern Radweg, jejíž jedna část prochází zhruba 100m od domu) přes středně obtížné stezky ve svazích okolních hor až po technické traily do nadmořské výšky 3000 metrů. Přijedete-li si zaběhat s dětmi, máme pro vás připravené běžecké kočáry.

Pro milovníky piva bude určitě zajímavá informace o nejvýše položeném pivovaru v Evropě – Asitzbrau.  :-) 

Nejvýše položený pivovar v Evropě - Asitzbrau

Nejvýše položený pivovar v Evropě – Asitzbrau

A nakonec osobní poznámka: jsme tak trochu kosmopolitní rodina se dvěma malými dětmi a trávíme v oblasti Pinzgau druhou sezonu. Zpočátku velmi nerealistický sen o bydlení na horách v nás, lidech z města v placaté zemi, dozrával mnoho let – je přece tolik krásných míst, ale které z nich vybrat? Přijeďte se k nám na pár dnů podívat a posuďte sami…

Rodina Van Dorp – Romana a Vibeke (a dcery Sophie a Emma)

Web: http://www.hausgassner.at/

Email: pension-gassner@sbg.at

Pro členy CZSA: 20% sleva na ubytovaní

Zajimavé (běžecké) akce 2015:

Schwarzach Ultratrail

30. května 2015

48 km/2500 m

http://www.triundrun.at/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=4

Mozart 100: Salzburg Running Festival

20. června 2015

102 km/2400 m

55 km, 25.6 km

http://www.mozart100.com/

Grossglockner Ultratrail

24. cervence 2015

110 km/7000 m

50 km

www.ultratrail.at

Asitzgipfelberglauf (Leogang)

srpen/záři 2015

8 km/1126 m

http://www.saalfelden-leogang.com/en/events/top-events/2014/wmra-grand-prix-iaaf-permit-6-asitzgipfelberglauf-2014-3-mtb-hillclimb/

stránka z ročníku 2014