SWSsponsor stripTěsně předtím, než se skyrunning sezóna dostane do plného tempa oznámila ISF, že Skyrunner ® World Series 2013 (SWS) bude podporována čtyřmi důležitými partnery s vlastními týmy: Salomon, Arc’teryx, INOV-8 a La Sportiva. Všechny týmy se zúčastní celé série a to ve všech třech disciplínách: Sky, Ultra a Vertical Kilometer.

LogoSRWSTato partnerství jsou zvláště významná, protože to podtrhuje zájem tohoto odvětví o skyrunning a závody vybrané pro SWS. Silná mediální expozice a pokrytí událostí ze strany hlavních sdělovacích prostředků, a to nejen těch zabývajících se během, ale také médii hlavního proudu, představují přidanou hodnotu za investici firem do svého týmu a další podpory SWS. Jedna z věcí, která dělá SWS stále atraktivnější je prohlubující se konkurence v závodním poli. Tím, jak konkurence stále roste, zvyšuje se počet běžců, kteří jsou schopni umístění na bedně. To činí závody SWS ještě zajímavějšími nejen pro závodníky a diváky, ale také pro média.

Výhledy na Matterhorn

Výhledy na Matterhorn

Mezi další významné týmy asociací a federací, které přihlásily své týmy do letošní SWS, patří například tým FEEC (Katalánská federace Skyrunningu) a Diedre-Matxacuca ze Španělska, které prezentují nejsilnější účast. Poprvé se zúčastní šestičlenný mužský tým z RUSSIAN Skyrunning a dále zde uvidíme tým FAM (Andorské federace) a italský Valetudo Skyrunning.

Stephanie Jimenez - vítězka Mont Blanc 2011

Stephanie Jimenez – vítězka Mont Blanc 2011

Všechny týmy jsou v SWS hodnoceny dohromady bez ohledu zda se jedná o firemní týmy nebo týmy asociací a federací, či národní týmy. Bude to asi chvíli trvat, než se někomu podaří svrhnout tým Salomon z pomyslného trůnu, možná se to nepovede nikdy, ale vidíme zde stále rostoucí počet nových týmů, které se chystají dát do soutěže všechny síly a podat své nejlepší výsledky. To vše přidává SWS jako dlouhodobé soutěži týmů na zajímavosti a využitelnosti i pro propagaci značky, země a především toho krásného sportu jménem „SKYRUNNING“.

Snem naší asociace je získat takového partnera, abychom mohli do této soutěže snad již v příštím roce postavit vlastní tým a pokusit se s ním objet alespoň ty nejvýznamnější závody v Evropě, které budou zařazené do SWS 2014.