ondrej_fejfar_SKIALPJak rychle a dobře nominovaní členové reprezentace běhají, tak trochu pomaleji někteří píší své profily   8-) Proto si dnes můžete přečíst zatím pouze třetí část tohoto představování. Ondřej Fejfar je na European Skyrunning Championships nominován pro Vertical Kilometer a SkyRace v Canazei. Jeho zkušenosti ze skialpinismu mu jistě budou prospěšné a těším se na jeho výkony.

K běhu jsem se dostal hlavně díky letní hokejové přípravě, v mládežnických kategoriích jsem hrál závodně hokej za domácí Vrchlabí. Celé léto jsme běhali v kopcích a v terénu a já byl tehdy prostě o dost rychlejší než ostatní. Od toho už byl krůček k prvním přespolním běhům, které mě velice bavily.

fejfar_runV šestnácti letech jsem nechal hokeje a začal se naplno věnovat atletice, kde jsem zkoušel postupně závodit na tratích od 1500 m výše. Protože ale pocházím z hor a hory miluji, tak do své termínovky pravidelně zařazuji horské běhy nebo běhy do vrchu. V juniorských kategoriích jsem to dotáhl až na ME a MS v běhu do vrchu. Přes zimu jsem se přes sedm let věnoval skialpinismu, především jeho závodní formě a zdolával tak zasněžené vrcholy od Tater až po Pyreneje.

OndraFejfarNyní se věnuji především silničním běhům na 10 kilometrů, ale stále závodím také na dráze i v terénu. Nově se letos zkouším prosadit na distanci půlmaratonu. Jelikož nejraději trénuji v horách, ať už doma v Krkonoších nebo třeba v Tatrách, tak si tam nejvíc užívám právě ty dlouhé běhy s vysokých převýšením a v nádherném prostředí. A to už nemá daleko ke skyrunningu… Proč to tedy nezkusit? Věřím, že ME v Canazei pro mě bude obrovská zkušenost.

Osobní rekordy:

5000 m 14:42

10 000 m 30:35

Půlmaraton 67:57

www.facebook.com/ondrejfejfaratlet

www.ondrejfejfar.cz