ATEX_vyrp12_7085104_sportovni_vesta_skyrunning_sideKonečně přišel ten okamžik, na který se mě v poslední době tolik z vás ptalo. Otázky typu …

  • Bude možné si koupit věci z repre kolekce ?

  • Jak to bude vypadat ?

  • Kdy už si budu moci objednat dres a vestu ?

  • Znáš ceny, za které se to bude dát objednat ?

  • Stihnu si objednat dres ještě do sezony ?

  • a další

… jsem dostával s železnou pravidelností od chvíle, kdy jsme představili novou reprezentační kolekci pro Czech Skyrunning Team a kdy ji mnozí z vás mohli poprvé vidět naživo na Ještěd SkyRace®.


ATEX_vyrp12_711skyrunningvetrovka_front2_y

ATEX_vyrp11_711skyrunning_vetrovka_front_y


skyrunning_vetrovka_back


ATEX_vyrp14_7115100yel_vetrovka_SAM_zluta_pack


Konečně tedy vám všem mohu říci, že odpovědi znám.

Všechny součásti repre výbavy lze již objednávat na e-shopu firmy ATEX sportswear. Tato volně prodejná kolekce je funkčně naprosto totožná s repre výbavou co se týká střihu, použitých materiálů i výrobní technologie.


ATEX_vyrp11_707skyrunnig_dres_dlouhy_ruk_front_x


ATEX_vyrp12_707skyrunnig_dres_dlouhy_ruk_back_y


ATEX_vyr_7095105_navleky_na_ruce_skyrunning


Je také i po stránce grafického designu takřka totožná, protože právě grafické pojetí se vám ale i nám velmi líbí.

Aby však naše reprezentace přeci jen byla nějak odlišena, jsou na oblečení reprezentačního týmu použita loga Czech Skyrunning Team a jsou zde použity i kompletní názvy naší reprezentace Czech Skyrunning Team.


ATEX_vyrp12_7085104_sportovni_vesta_skyrunning_side


ATEX_vyrp13_7085104_sportovni_vesta_skyrunning_back


ATEX_vyrp14_7085104_sportovni_vesta_skyrunning_back2


ATEX_vyrp11_7085104_sportovni_vesta_skyrunning_front


Abyste však mohli svými dresy i dalším oblečením především na zahraničních závodech vyjádřit svou příslušnost k Česku a skyrunningu, jsou zde na stejných místech použity české vlaječky a nápisy jsou zkráceny pouze na Czech Skyrunning.

Co říci k jednotlivým součástem výbavy ? Popis včetně fotek repre kolekce najdete na našem webu v představení repre kolekce. Další popisy najdete přímo u jednotlivých položek na e-shopu.

Kód Popis Cena CZSA Cena ostatní
at83/5104 atletická vesta 1186 1395
at822/5103 atletický dres slim, dlouhé rukávy 812 955
at891-2/5101/2 skyrunning dres SkyTech Men i Women 2856 3360
at891-2/5101/2 skyrunning dres SkyTech od 10ks výše 2520
at17/5105 sportovní návleky na ruce 319 375
at37/5106 sportovní univerzální šátek 208 245
at803/5107 skyrunning větrovka (SAM) 1437 1690
at803/5107 skyrunning větrovka (SAM) od 10ks výše 1325
WordPress Table

Chci se zde zastavit u jednoho z produktů z kolekce a tím je závodní dres.


ATEX_vyr_705skyrunning_dres_front_y


ATEX_vyrp12_706skyrunning_dres_damsky_back_y


Mnohé z vás možná na první pohled zarazí jeho cena. Mě také zarazila. Zvláště pak proto, že původní odhady firmy ATEX před objednávkou repre výbavy byly o poznání nižší.

Vedl jsem konkrétně k této položce s lidmi z ATEXu několik rozhovorů. Takže vám mohu nebo zkusím věc trochu vysvětlit.

Firma ATEX má snahu být vždy o krok před svou konkurencí. Někdy dokonce trochu dál a tak se stalo, že v době, kdy vychází tento článek, je firma ATEX jedinou firmou v Evropě, která vyrábí lepené dresy s individuálním potiskem. A je pro nás ctí, že naše reprezentace a potažmo i vy další příznivci skyrunningu je mají jako vůbec první.


AnkaJested3

S díky od Lukáš Budínský


Dresy jsou vyráběny z velmi unikátního, ultralehkého a také ultra drahého materiálu, který je vhodný právě pro výrobu lepenou technologií. Také speciální lepidla jsou velmi drahou položkou v celé kalkulaci ceny. Ale toto vše se dalo odhadnout a relativně přesně kalkulovat již předem. Asi nikdo však před ostrou realizací nebyl schopný odhadnout a tedy kalkulovat obrovskou pracnost, kterou taková individuální a kusová výroba obnáší. Jedná se nutnost absolutně přesného střižení a absolutně přesného sesazení jednotlivých dílů před lepením tak, aby švy měly na celém dresu stejnou šířku a absolutně přesné dávkování lepidla, aby švy dresů měly všude stejnou tloušťku, byly přiměřeně pružné ale i velmi pevné. Když si prohlédnete dres a spočítáte všechny švy, včetně i vlepovaného zipu u krku, napadne vás, kolik práce a času asi s výrobou každého dresu souvisí.


PERUN2016_SAM_0903_small


Tedy kalkulace vyšla tak, jak vyšla. Odečtete li však od koncové e-shop ceny slevu pro členy CZSA, která je 15%, pak se dostanete na cenu 2856,-Kč, která je již srovnatelná s cenami dresů některých značek na trhu s trailovým oblečením. Ale nesmíte zapomenout, že zatímco jinde koupíte vesměs seriový výrobek s unifikovaným designem, vyrobený z běžnějšího materiálu, šitý standardní technologií kdesi v Číně nebo jiné asijské zemi, zde dostáváte skutečně něco víc. Dostáváte dres vyrobený top technologií z top materiálu, vyrobený v Česku se zárukou českého výrobce. A věřte, že si vás na závodech v horách všimnou. I když nebudete zrovna na podiu … :)


HonzaZemanikusm2016


A mé dosavadní zkušenosti … Dres mi výborně sedí a je příjemný na těle jak v suchém stavu, tak i po zpocení. I ve větším teple u něj mám pocit, že chladí a přítomnost zipu u krku, který lze poměrně hluboko rozepnout tomu bude při závodech v horách v plném létu také napomáhat. Je nesmírně lehký, v porovnání s jinými mými dresy je to úplně jiný pocit.

Tři kapsy na zádech jsou určeny pro umístění gelů, tyček nebo podobných drobností. Prostřední je pak větší, aby se do ní případně vešla i větrovka z naší kolekce. Zkoušel jsem do té střední kapsy dát na výběh i 0,375l softflask a tím, že dres výborně sedí a kapsa není příliš volná, tam softflask dobře drží a neskáče na zádech při běhu.


OndraVitezHalfransvulcania


Kapsy jsou pohodlněji přístupně, lépe se do nich dávají věci a zase vyndavají, když je dres suchý. Ale to při běhu není moc častá varianta (alespoň ne u mě). Když je dres zpocený, nebo mokrý od deště, je to trochu horší. Kapsa nebo spíš její horní okraj díky tomu ,že je z materiálu velmi tenkého a lem je jen zahnutý a slepený materiál, splývá s povrchem dresu a hůře se do kapsy sahá. Jistým nepříliš složitým řešením pak může být vložení věcí v kapse (např. gelu) ještě do mikroténového sáčku, který necháme kousek z kapsy koukat. Za ten pak lze i za běhu gel nebo tyčku vyndat bez problému. Každopádně tyto drobnosti v kapse dobře drží a nemám obavy, že by samovolně vypadávaly.


PERUN2016_SAM_0760_small


Členové CZSA mají tedy nejen na veškeré další zboží z e-shopu ATEX, ale především na věci ze skyrunning kolekce slevu 15%.

Jak členové CZSA tuto slevu uplatní …

Do pole „Slevový kupon“ vyplňte kód SKYRUN15 a cena se vám přepočítá s uplatněním slevy ve výši 15%.

V dalším kroku do pole poznámka pak vyplníte své ID v asociaci pro prokázání oprávněnosti tuto slevu uplatnit.


PERUN2016_SAM_0435_small


Přeji vám spoustu krásných zážitků v horách ve vybavení od našeho hlavního sportovního partnera reprezentace firmy ATEX Sportswer. A věřím, že naše dresy nejen v tom repre provedení, ale i v tom určeném pro vás ostatní se v sezoně budou vyskytovat na závodech v horách v co nejširší míře a pokud možno v popředí pořadí závodů.