MMT100MpiccoloMagredi Mountain Trail – MMT100, stomílovku v krásném prostředí Dolomiti Friulane, která se letos bude konat již popáté v prvním říjnovém víkendu, jsem běžel již třikrát. Anka pak loni vyhrála v ženách a Kuba Řídel byl druhý celkově. Také jsme zde byli z Česka jako s přehledem nejpočetnější zahraniční výprava.

Mohu tedy snad říci, že vztahy s pořadatelem jsou nadstandardní a přátelské.

Snad i proto nás nyní oslovil Ivan Cudin, který je členem organizačního výboru s pozváním pro běžce z Česka.


MaxBello+IvanCudin

MaxBello+IvanCudin


Snad není třeba Ivana představovat, ale pokud snad si někdo říká, že je mu to jméno povědomé a nemůže ho hned zařadit, pak vězte, že to je dvojnásobný vítěz Spartathlonu (2011 a 2014), mistr Evropy na 24h z roku 2010 (263,841 km) a vítěz a medailista mnoha dalších ultra závodů.

A stane se vám někdy a někde jinde, aby vám běžec takového formátu připravil na 130.km na občerstvení pastu nebo dal kafe ? A to vše s jeho typickým úsměvem a pohodou.


MMT100_FLYER2015


Ale to samozřejmě není jediný důvod k účasti na tomto závodě. Já si ho oblíbil nejen proto, že to byla má první stomílovka, ale i pro fakt, že to je opravdu takový komornější a skoro by se dalo říci „rodinný“ závod, kde se relativně malé skupině pořadatelů podaří „zblbnout“ desítky a desítky dobrovolníků, kteří vám na trati vytvoří dokonalý servis a podporu.


MMT100Trat6


Závod se koná v době, kdy sezona pomalu končí, takže i jistá míra opotřebení po 100 mílích již není úplně podstatná. Navíc v této oblasti východních Dolomit nesahají vrcholky do takových výšek (maximum na trati kolem 1500m) a tak i my z Česka nemáme problém s adaptací na vysoké hory. Protože se pak tyto hory již jen svažují do roviny vedoucí k Benátkám a moři, je zde poměrně vysoká pravděpodobnost krásného, teplého počasí, které u nás je jen při náhodném babím létu.


MMT100Trat5


Zkrátka si myslím, že tento závod je ideální šancí pro ty, kdo by si chtěli zkusit stomílovku v horách a přeci jen si netroufají na závody v Alpách nebo Pyrenejích s vysokým převýšením. Zde na vzdálenosti 160,5km je „jen“ 7200m nahoru a dolů.


MMT100Trat9


Také pro ty, kdo již nějakou stomílovku v nohách mají a rádi by si dali na závěr sezony něco lehčího a pohodovějšího, je tento závod ideální. Pro sběrače bodů na UTMB pak je dobrá zpráva, že za absolvování MMT100 získají plné čtyři body.

V současné chvíli je startovné na závod 120Euro a od začátku září pak 130Euro.

Ivan Cudin nám nabízí startovné ve výši 100Euro s tím, že tato nabídka je platná do 15. září 2015 za předpokladu, že se přihlásí minimálně 5 závodníků z Česka.


MMT100Trat10


Pokud tedy budete mít zájem, pošlete mi prosím informaci o svém zájmu, případně i již dalších lidí tak, aby se dal vytvořit seznam minimálně těch pěti běžců. Ten bych následně zaslal Ivanovi a vy byste se pak jen individuálně přihlásili a přes web závodu a měli možnost uhradit toto snížené startovné.

V případě zájmu je Ivan ochotný i asistovat při zajištění ubytování ve Vivaro. Zájem o tuto pomoc by však bylo nutné sdělit co nejdříve, po 15. srpnu by možnosti již byly hodně omezené.