euro-skyrunning-champs-2013Do seriálu představování členů reprezentace nám chybělo poslední jméno. Na část do Canazei měl jet Robert Krupička a slibovali jsme si od něj dobrý výsledek.

Včera jsem se dozvěděl, že Robert z důvodu změny svého letního závodního programu účast na mistrovství a svou nominaci musí odřeknout.

jan-zemanikAle je krásné, že zde existují skuteční nadšenci pro tento druh běhů a závodů a určitě jich pár máme v našem týmu. Dlouho tak volné místo v reprezentačním týmu pro Canazei nezůstalo volné. Jako prvního jsem s dotazem kontaktoval Honzu Zemaníka, který je v nominaci na Ultra SkyMarathon, jestli by si nechtěl „zkusit“ i Vertical Kilometer a Sky Race. A fakt jsem si přál, aby mi kývl, věřil jsem, že by to byla správná volba. Říkal jsem si však, jestli bude ochotný jít do tří závodů v průběhu prakticky jednoho týdne. Byl jsem opravdu nečekaně mile překvapený, když jedinou starostí Honzy bylo, jestli v termínu odjezdu bude již zpátky ze své cesty na Kavkaz. Když pohledem do kalendáře zjistil, že se vrací den před plánovaným odjezdem do Canazei, bez dalšího váhání řekl ano na tuto nabídku.

Myslím, že Honza je typ, který do těch závodů dá všechno a především s velkým nadšením a srdcem. Z hor a jeho horolezeckých akcí není pochyb o tom, že na Vertical Kilometer má dobrou průpravu. Jsem také přesvědčen, že mu nebude dělat problém těžký technický terén na Sky Race ve výstupu i seběhu. O jeho fyzické vybavenosti není pochyb. Mladý kluk, mimochodem nejmladší člen reprezentace má samozřejmě ještě svou rychlost, kterou může zúročit v rychlejších pasážích po startu a hlavně v konci závodu a určitě si i věří z hlediska schopnosti regenerace. Jsme rádi, že se skulina v týmu zacelila tak rychle a tak úspěšně. Jsme tedy oprávněně zvědaví na to, jak se Honza se všemi disciplínami mistrovství popere a přejeme mu další velké zážitky z kompletního seriálu závodů mistrovství.

JanZemanik1Tímto se stal rovněž i dalším členem reprezentace, který běží více než jednu disciplinu a může být tedy hodnocen za případné dva bodované výsledky i do pořadí mistrovství v kombinaci.

Je zvláštní náhodou, že na všechny tři disciplíny je přihlášený jen nejmladší Honza Zemaník, a pak i Alena Peterková se svými obrovskými atletickými zkušenostmi.