KristynaHajkovaDnes se představí předposlední žena v reprezentačním týmu Kristýna Hájková. Kristýna se narodila v roce 1984 v Praze a v současné době dokončuje studium na pražské AVU.

Vyrostla jsem na Praze 7 mezi Stromovkou a Letenskými sady. Od mala nás s bratrem rodiče vedli ke sportu. Přes 10let jsem hrála pozemní hokej, v dorostenecké kategorii i za českou reprezentaci. Nešťastně jsem si zlomila ruku, právě při jednom z přípravných utkání. Následně vypadla ze základní sestavy nároďáku. Návrat na hřiště byl těžký. Ruce jsou mým pracovním nástrojem a do soubojů jsem nešla již tak bezhlavě. Nastoupila jsem na časově náročnou vysokou školu a volné chvíle na kolektivní tréninky a turnaje ubývaly a ubývaly.

KristynaHajkovaMUM

Pohyb pod širým nebem je pro mě radost. Zůstala jsem u individuálních sportovních aktivit a vášeň pro běhání jsem objevila asi před třemi lety. Zúčastňovat závodů jsem se ale začala teprve před rokem a půl díky různým lidem, které život, náhoda a osud přinesly. Přátelé v běhu mě motivovali se hlavně odhodlat k tomu, k čemu bych jinak hledala cestu pomaleji. Stejně tak jsem přišla k maratonu, trailovému běhání a následně k ultra. Běžecké zážitky, kterými si obohacuji život, se stávají nepřenosnými. Zábavou je překonávat a soupeřit sama se sebou, mnohdy jen s vlastní hlavou.

V těchto měsících diplomuji na Akademii výtvarných umění.

KristynaHajkovaSUTR54podzim

Několik výsledků z poslední doby:

2012

Horská výzva – Jeseníky 6.místo dvojice mix, Krušné hory 6.místo dvojice mix, Krkonoše 3.místo dvojice ženy

ŠUTR54 – jaro 1.místo, podzim 1.místo

Moravský ultra maraton (7x43km za 7 dní) 1.místo

B7- 6.místo dvojice mix (kat.40-5O)

5BV- 4.místo dvojice ženy

Loučení s turistickým rokem – 1.místo + Pražská 100 – 3.místo = (EKUT 1.místo)

2013

Brtnické ledopády 100 – 1.místo

100 Jarním Šluknovskem – 1.místo

(Trailpoint team)