LOGO_SKYRUNNER_CZECH_SERIES_BIVčera jsme vám představili ceny pro ATEX Skyrunner® Czech Series Junir a U23 a dnes si pojďme říci, co obdrží vítězové Bohemia Industry Skyrunner® Czech Series.

Ceny pro vítěze věnuje společně CZSA spolu se společností Speedweaponry, která je partnerem asociace a nabízí řadu užitečných produktů pro sportovce z mnoha odvětví a tedy i pro skyrunning.



Ceny obdrží absolutní vítěz a vítězka.

Aktuální pořadí v okamžiku, kdy do konce Serie zbývají pouze tři závody je již prakticky vyřešeno.

Ondra Fejfar má díky svým letošním excelentním výsledkům na závodech SWS i MS již velmi komfortní náskok na další v pořadí Vítka Otevřela i Tomáše Lichého. Protože všichni tři na prvních místech již mají započítány tři závody kategorie Sky, mohlo by dojít jen k mírnému vylepšení bodů šktnutím nejslabšího výkonu. Jediný větší bodový zisk pak by byl pro Vítka i Tomáše možný jen v Limone na VK, ale ani v případě vítězství zde, by se před Ondru nedostali.


 

Barruera2016_SAM_2027_small


Čistě v teoretické rovině je pak možnost předstižení Ondry Honzou Bartasem. Ten by musel odběhnout naprosto skvěle alespoň jeden ze zbývajících Sky závodů (Čeladná nebo Limone) a navíc dokončit jen s minimální ztrátou na vítěze VK v Limone.


IMG_4614


U holek je situace velmi podobná. Zuzka Urbancová aktuálně na prvním místě má náskok na Míšu Mertovou sice jen necelých 400 bodů. Na rozdíl od Míši, která má již započítány tři Sky závody, má ale Zuzka v Sky kategorii započítán doposud jen jeden. Tedy výsledek z Čeladné, kde je ve startovce, se jí započítá v plné výši. Pokud by tedy například v Čeladné zvítězila, bude mít náskok na Míšu již 1239 bodů a Míša by ji nemohla dostihnout ani v případě vítězství v obou závodech v Limone.

Věřím, že ceny, které pro vítěze firma Speedweaponry společně s CZSA věnují pomohou oběma vítězům k ještě lepším výsledkům v další sezoně.

Hlavní cenou je PowerBreathe typ K4

POWERbreathe – stimulátor dechového aparátu


powerbreathe_kin_4a


S minimálním časovým zatížením, s produktem, který umí během pár týdnů výrazně zvýšit skutečnou využitelnou kapacitu plic i rychlost nádechu a posílit kompletní dechový aparát a který můžete nosit sebou i v kapse, je možné zlepšit svůj výkon víc, než byste čekali. To se jasně musí promítnout do výkonu při závodech v horách.

PowerBreathe typ K4 je digitální přístroj pro trénink a monitorování dýchacího svalstva se softwarem pro analýzu na PC.


powerbreathe_kin_4b


Špičkový model série s auto-optimalizační technologií nádechového odporu (systém proměnlivého řízení zátěže dle průběhu nádechu). Tento model umí pracovat s více režimy a to trénink (možnost nastavení intenzity), testování, zahřátí před zátěží a zklidnění po zátěži. Přístroj disponuje LCD displej s možností nastavení a zobrazení výsledků tréninku vč. historie (tlak nádechu v cmH2O, % zlepšení, výkon ve Wattech, objem nádechu, energie v Joulech) a odnímatelným dýchacím ventilem pro snadné čištění.

U tohoto modelu je možné nastavit manualně velikost odporu v rozsahu 10-200cm H2O (a to i pro každý nádech zvlášť) nebo můžete přístroj nechat nastavit odpor automacitky podle pro Vás zjištěných potřeb. Trénink s tímto přístrojem se tak stává naprosto jednoduchým. Cvičení s tímto přístrojem obnáší 30 nádechů a výdechů přes tento přístroj 2x denně. Proto Vám trénink nezabere více jak 5 minut denně.


powerbreathe_kin_4


Po připojení k PC získáte díky přibalenému softwaru neuvěřitelně cenné informace. V módu testovní máte možnost otestavat sílu Vašeho nádechu a shlédnout průběh Vaší nádechové křivky. Při tréninku naopak uvidíte Vámi nadechový objem vzduchu, rychlost a sílu jednotlivých nádechů. Vše lze ukládat a dále lehce porovnávat.

Další informace v angličtině