MIZUNO přichází s radikální inovací DAICHI 6

Boty japonské firmy MIZUNO patří dlouhodobě k těm oblíbenějším v Česku především v jejich silniční podobě. Vždyť jejich bota Wave Rider má již verzi 24.

MIZUNO se však snaží prosadit i v oblasti trailových bot a i zde má co nabídnout.

Zajímavou botou pro rok 2021 se může na trhu trailových bot stát totálně přepracovaný model MIZUNO DAICHI 6.

Oproti starší verzi se snížil drop boty a snížila se i razantně její hmotnost o cca 40g.

Změnila se konstrukce svršku boty, která dělá botu stabilnější díky lepšímu obepnutí nohy. Wave Daichi 6 má po stranách výztuhy, které zlepšují odolnost a ochranu proti nárazu při zachování prodyšnosti a pohodlí svého předchůdce.

Naprosto se změnila podešev, která má výrazný grip, výborně fungující v rozličném terénu a na různých površích i díky použití kvalitních materiálů od firmy Michelin. Grip má mezi sebou větší mezery, což napomáhá lepší funkci samočištění například od bahna.

Změnila se i mezipodešev, kde je použita dvojí hustota pro lepší využití síly odrazu při zachování dobrého tlumení. Není zde již použita tuhá deska WAVE, kterou MIZNO integruje do svých modelů. Je nahrazena designem mezipodešve s dvojitou hustotou, který napodobuje technologii desky WAVE, ael s menší hmotností.

Hmotnost v pánské verzi klesla na 300g a v dámské pak na 250g.

Šířka podešve se zvětšila o 5mm vpředu i vzadu a je to znát na stabilitě boty.

Výška boty vpředu je 20mm a vzadu 28mm. Drop 8mm je tak rovněž menší a přispívá k většímu pohodlí i stabilitě boty.

MIZUNO DAICHI 6 jako novinka pro sezonu 2021 by měla být v Česku dostupní zhruba od konce února.

Dovozcem MIZUNO do Česka je společnost Levelsportkoncept a připomínám, že členové CZSA mají možnost využívat partnerských benefitů při nákupu produktů MIZUNO nebo LEKI od této společnosti.