Do nám dobře známého prostředí Hohe Tauern a penzionu Haus Gassner v obci Niedernsill se finálně přesunulo konání jarního kempu Trailcamps.

A myslím si, že volba místa konání nemohla dopadnout lépe.

Za těch pár let, co je Haus Gassner partnerem Czech Skyrunning Association, jsme to zde poznali jak v zimě pod sněhem, tak i bez sněhu. A vždy tu bylo fajn. Nejenom proto, že je zde krásná okolní příroda vhodná jak pro lyžování, tak i pro běh, ale i pro výborné vztahy s majitelkami penzionu Romanou a Vibeke s jejich dvěma dcerami.



Do 3.března měli termín na úhradu ti, kdo se předregistrovali. Ne všichni toho využili. Možná počítali s původním místem konání u Lago di Garda nebo Lago di Ledro a nedokázali si uvědomit, že nové místo je pro konání kempu možná ještě lepší, dostupnější a i levnější. Každopádně tímto jejich zaváháním se uvolnila místa na kempu konaném od 16.5. do 21.5.2017.

Podrobné informace o kempu, programu i jeho nadstandardním zajištění s vlastní přípravou kvalitního jídla v rozsahu plné penze týmem „Čistý sport“.



Je jasné, že pro vás budou připravené trasy na všechny dny. Ale pokud byste se chtěli jen inspirovat, jaké cesty a jaké trasy je možné kombinovat pro výběhy v okolí Niedernsill, můžete použít velmi dobrou interaktivní mapu:

http://www.bergfex.at/sommer/piesendorf-niedernsill/touren/wanderung/

Jak vidíte, na obě strany údolí vede spousta cest na vrcholy a hřebeny přes 2000m. I když je kemp plánovaný na druhou polovinu května, určitě bych doporučoval vzít sebou běžecké crampons. Na hřebenech a vrcholcích bude pravděpodobně ještě sníh, který zvláště v ranních hodinách může být zledovatělý.



CZSA vítá podobné aktivity pro běžce všech výkonností. A protože termín může být velmi vhodný pro přípravu i pro naše mladé běžce, které bude v konci července čekat Mistrovství světa v Andoře a CZSA má trvalý zájem podporovat skyrunning mezi mladými běžci a běžkyněmi, nabízí CZSA pro ty nejlepší příspěvek (bonus) pro tento kemp.

Právo na něj budou mít všichni medailisté jarního MČR Junior a U23 na Ještěd SkyRace®. Tedy teoreticky se to může týkat 12 mladých běžců a běžkyň. Příspěvek bude následující:

1. místo – 2000,-Kč

2. místo – 1500,-Kč

3. místo – 1000,-Kč

Kdo z vás mladých se tedy cítí na Ještědu na bednu a měl by zájem o tento jarní kemp, může počítat s výše uvedeným přísěvkem na kemp, který běžec/běžkyně dostane na svůj účet po absolvování celého kempu.