2017 TRAIL WORLD CHAMPIONSHIPS se bude konat 10. června 2017 v Toskánsku v Badia Prataglia na závodě Trail Sacred Forest.

Po dohodě s Českou Asociací Ultramaratonců (ČAU) a jejím šéfem Danem Orálkem bude CZSA, podobně jako tomu bylo v minulých letech, do tohoto závodu nominovat tři muže a tři ženy (tedy kompletní tým s minimálním počtem členů pro možnost hodnocení v soutěži národních týmů).

AKTUALIZOVÁNO

Složení týmu 3+3 je minimální pro možnost hodnocení nejen v jednotlivcích, ale i v týmech, kde se započítávají výsledky nejlepších tří mužů i žen. Pokud se najde více kvalitních běžců a běžkyň, je samozřejmě možné uvažovat i o nominaci širšího týmu.




Závod by měl vyhovovat především rychlejším běžcům, ale zároveň schopným udržet slušné tempo i v členitém terénu. Závod ale pravděpodobně nebude nijak extrémní z hlediska převýšení ani technického rázu trati. V předchozích ročnících se zde běžely kratší tratě do 30km a nejdelší loni 70km. Plánovaná trať 50km/2800m tak bude nová a není srovnání docílených časů. Podle fotografií z předchozích ročníků však tratě vedou převážně po lesních cestách a nebyly zde dokumentovány žádné velmi kamenité nebo jinak technické pasáže.



MUŽI

1. Vítěz MČR SkyRace® – Ještěd SkyRace®

2. První dva muži v celkovém pořadí MČR v SkyMarathon® – Perun SkyMarathon® 6.5.2017

3. Pokud některý z prvních dvou nominovaných dle bodu 1. odmítne, bude nabídnuta nominace třetímu v pořadí na MČR v SkyMarathon® – Perun SkyMarathon® 6.5.2017

4. V případě, že dle bodů 1 až 3 nebudou nominováni tři muži, doplní nominaci tří mužů na 2017 TRAIL WORLD CHAMPIONSHIPS v Itálii dle výkonů v jiných závodech výkonný výbor CZSA.

ŽENY

1. Vítězka MČR SkyRace® – Ještěd SkyRace®

2. První žena v celkovém pořadí MČR v SkyMarathon® – Perun SkyMarathon® 6.5.2017

3. Druhá žena v celkovém pořadí MČR v SkyMarathon® – Perun SkyMarathon® 6.5.2017 za předpokladu, že její čas bude horší než čas vítězky maximálně o 2%.

4. Pokud ani po aplikaci bodů 1-3 nebude možné dle kritérií nominovat tři ženy, doplní nominaci tří žen na 2017 TRAIL WORLD CHAMPIONSHIPS v Itálii dle výkonů v jiných závodech výkonný výbor CZSA.

Přivítáme projevení zájmu o účast na tomto mistrovství pro případ, že by se nepodařilo nominovat plný tým do závodu ze dvou jarních skyrunning MČR. Usnadní a urychlí to pak případný výběr běžců nebo běžkyň pro doplnění týmu.