LogoL4listekJak se stává ne právě milým zvykem, ty dobré a oblíbené závody jsou dlouho před startem vyprodány. A netýká se to jen epických závodů v Alpách nebo Pyrenejích, dostalo se to i k nám do Česka.

V neděli 1.3.2015 v 13:23 se oficiálně otevře registrace na třetí ročník Lysohorského čtyřlístku – L4L, který bude letos již podruhé pořádán i jako Czech Skyrunning Championship – Ultra SkyMarathon® a zároveň je i součástí Skyrunner® Czech Series.

SAM_4175_small

Loni jsem jako fandící divák měl možnost si alespoň trochu atmosféru toho závodu vychutnat. Pro diváky skvělé slunečné počasí, které závodníky zalévalo potem a vysávalo z nich energii, to samozřejmě jen výborně podkreslilo.

SAM_4129_small

Závod skončil jasným a přesvědčivým vítězstvím jak v mužské tak i ženské kategorii, když Honza Zemaník i Anka Straková měli na další v pořadí výrazný náskok.

SAM_4012_small

Po úspěchu předchozích ročníků a stále rostoucí popularitě skyrunning závodů, čekám, že startovní čísla, která hodí pořadatelská dvojka Luděk a Libor Bednarzovi do volné registrace (účastníci předchozích obou ročníků měli při registraci náskok) budou vyprodána ještě ten samý den a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to netrvalo déle než nějakou desítku minut.

Proto ti, kdo chtějí zabojovat při MČR v Ultra SkyMarathon® o čelní pozice, ale i ti kdo si prostě jen chtějí otestovat své síly a užít si tento bezesporu těžký závod, by neměli zaváhat a měli by před půl druhou v neděli sedět u počítače.

Podle informací organizátorů se trasa mírně změní s tím, že by celkové převýšení mělo být o něco větší než loni. Po konečném dojednání trasy s odpovědnými úřady bude tato verze včetně mapy zveřejněna.

SAM_3836_small

Místo startu se pořadatelé rozhodli posunout, tentokrát pod nejkrásnější beskydský hřeben, do místa, které lyžaři znají jako Armaturku. V areálu je k dispozici přes sto lůžek, takže se většina zájemců bude moct vyspat na místě startu a nebude se muset ráno před závodem přesouvat. Navíc, kdo se podívá do mapy zjistí, že v okolí jsou pěkné sjezdovky. A kdo zná Luďka s Liborem, tomu musí být jasné, jaký závěr vás asi tak bude čekat ;-)

SAM_4102_small

Co rozhodně zůstane zachováno je fakt, že celý závod bude probíhat za světla. Start 1.8.2015 v 7:00 a cíl se uzavře ve 21:00. Stejně jako vloni, po 17:00 hodině už kontrola na Lysé hoře nepustí nikoho do dalšího lístku, ale pouze zpět do cíle. Pořadatel nechce abyste se jim za tmy někde toulali s medvědy po lesích!