RunOrDie_ADlouho očekávaný překlad knihy Kiliana Jorneta Córrer o morir půjde již v pondělí 24.3.2014 do tiskárny. Následně budeme znát i přesné datum, kdy se kniha dostane na pulty knihkupectví a kdy bude dostupná i pro nás, pro naši asociaci, pro naše členy.

Rád bych touto formou poděkoval nakladatelství Mladá fronta a.s. nejen zato, že získala práva na vydání této knihy a zajistila její překlad z katalánského originálu, ale rovněž za možnost tuto knihu před jejím vydáním přečíst a pokusit se zachytit možné drobné nepřesnosti dané překladem textu, který se zabývá sportem, který možná není každému překladateli zcela vlastní.

Kniha je opravdu čtivá a především pak pro ty, kdo milují tento sport, běhání v horách, kterým je vlastní duch tohoto sportu a kdo mají sympatie k pravděpodobně nejlepšímu současnému sky běžci Kilianu Jornetovi. Těch více než 160 stran zaslaného dokumentu jsem přečetl možná v rekordním čase i s pár zaznamenanými změnami.

Chci připomenout, že členové CZSA, kteří budou mít do okamžiku vydání knihy zaplaceny jak své příspěvky za loňský rok, tak i za letošní, získají podle našeho slibu tuto knihu zdarma.

Ostatní členové CZSA pak mají možnost si tuto knihu objednat přes naši asociaci se slevou 20%. Hromadnou objednávku budeme zasílat do nakladatelství nejpozději příští týden, proto prosím všechny, kdo mají o knihu zájem, aby svou objednávku zaslali na e-mail sam(at)skyrunning.cz pokud možno obratem.