RunOrDie_APo zveřejnění překladu ukázky z první kapitoly Kilianovy knihy na našem webu (http://skyrunning.cz/2013/03/02/kilian-jornet-run-or-die-ukazka-z-1-kapitoly/), vyšla tato v začátku července v angličtině. Krátce nato se na stránkách Kiliana Jorneta objevila informace o přípravě i české verze.

Jaké jsou tedy aktuální dostupné informace k tomuto vydání.

Run-or-Die-REV.inddKnihu RUN OR DIE v češtině bude vydávat nakladatelství Mladá fronta a toto vydání je plánováno na jaro příštího roku.

Vydavatel se dosud rozhoduje, zda bude překlad provádět z angličtiny nebo z originálu v katalánštině. Já osobně doufám, že rozhodnutí nakonec padne na katalánštinu a ubudou tak možné nepřesnosti z dalšího překladu.

Nabídli jsme vydavateli pomoc formou korekcí, konzultací nebo připomínkování speciálního názvosloví. V tuto chvíli se zdá, že se vydavatel k tomu staví pozitivně a máme přislíbeno, že budeme minimálně mít k dispozici knihu před jejím vydáním. Věříme, že v tu chvíli již nebude potřebné do překladu nijak podstatně zasahovat nebo jej připomínkovat a bude možné jen zveřejnit pozitivní recenzi.

V současnosti vydavatel odhaduje cenu knihy na 299,-Kč. Není to sice málo, ale věříme, že za tuto knihu to většina příznivců skyrunningu, ale i běhání jiného typu, ráda dá. Kilian Jornet je tak významná postava běhu v horách, že si nedovedu představit nikoho, koho tento typ běhů oslovuje, že by nechtěl mít jeho knihu v knihovně.

Máme pro Vás ale ještě další dvě dobré zprávy.

  • Knihu budeme nabízet na našem webu za zvýhodněnou cenu, kterou stanovíme na základě konečné ceny, pro kterou se vydavatel rozhodne.
  • A ta druhá ještě lepší je, že členové CZSA, kteří budou mít v pořádku uhrazeny členské příspěvky pro letošní i příští rok, získají tuto knihu od naší asociace zdarma. Jste již členy CZSA ?