SKYRACE _CANCERVO–VENTUROSA3

Chcete startovat na SkyRace s nejnižším startovným současnosti ? Pak máte jedinečnou možnost si v začátku června zajet do Itálie k Bergamu na Skyrace Cancervo-Venturoso.

Již devátý ročník závodu Skyrace Cancervo-Venturosa pořádá G.S.Orobie 9.června 2013, známá také pořádáním závodu Vertical Kilometer v říjnu.

Závod jako obvykle startuje v obci San Giovanni Bianco v provincii Bergamo, kam se můžete dostat buď autem, (z Prahy cca 900km) nebo nízkonákladovým letem z Prahy do Bergama odtud to je již asi 35km.

Od startu v nadmořské výšce asi 400m budete stoupat zhruba 10km na vrchol Monte Cancervo (1840m), následuje krátký sestup a pak se opět vrátíte k výstupu na další vrchol, který dává své jméno závodu. Je jím Venturosa s 1999m. Pak vás čeká dlouhý seběh, který vás dovede až do starobylé vesnice Cornello dei Tasso, do obce Camerata Cornello a dále přes poslední dva kilometry s mírně kopcovitým terénem po antické via Mercatorum se dostanete zpět do cíle v San Giovanni Bianco.

cancervo-pofil

Zajímavou novinkou je tzv. „protikrizové“ startovné, které pořadatel nově zavedl.

Zdá se v dnešní době zbytečné nabízet závodníkům vysoké startovné a zahrnout ve startovním poplatku řadu věcí a možná i zbytečností, o které nemají zájem a které mohou jen plnit jejich skříně.

Pořadatel se tedy rozhodl jít proti proudu a základní minimální startovné stanovil na 5 Euro s tím, že umožňuje za zvýšené startovné přiobjednat další volitelné rozšíření toho, co dostanete.

SKYRACE _CANCERVO–VENTUROSA1

Navíc umožňuje zaplatit startovné až při prezentaci před závodem, abyste neriskovali, že v případě nemožnosti startovat, přijdete o své peníze a abyste se nemuseli zatěžovat bankovním převodem včetně nutných bankovních poplatků.

Pro lepší vysvětlení, jak to bude fungovat. V podstatě si můžete vybrat mezi čtyřmi typy startovného:

  • € 5 bez upomínek a příslušenství;

  • € 8 s upomínkami a příslušenstvím;

  • € 15 s obědem;

  • € 18 s obědem a s upomínkami a příslušenstvím;

Stačí zadat volbu při registraci.

SKYRACE _CANCERVO–VENTUROSA2

Startuje se v 8:30 a vyzvednout startovní číslo lze i před startem od 7:30.

V místě startu i cíle probího po dobu závodu i po něm bohatý program, kterého se může zúčastnit například doprovod běžců.

Web závodu: www.gsorobie.it

e-mail: info@gsorobie.it