V sobotu 4.8.2018 v 8:00 odstartuje ve Špindlerově Mlýně Mistrovství Česka v Ultra SkyMarathon závodem Krkonošská 50 ze seriálu KILPI Trailrunning Cup.

Aktuálně je ve startovce MČR přes 250 závodníků a závodnic. Podle informací ředitele závodu Martina Dvořáka lze ve startovkách MČR i závodu K21 nalézt kromě závodníků z Česka i další z Francie, Slovenska, Polska, Belgie, Velké Británie, Holandska, Jižní Afriky, Turecka, Indie, Německa.

I přes tuto mezinárodní účast je třeba opravit informaci z webu závodu, kde je uvedeno, že se jedná o mezinárodní MČR. Mezinárodní je jistě účastí zahraničních závodníků a závodnic, ale tituly a trofeje za první tři místa v MČR získají pouze první tři závodníci a závodnice s českým občanstvím v závodě K50. „Winner“ vesty pro vítěze a vítězku závodů K50 a K21 pak mohou získat i zahraniční závodníci a závodnice.

I přes časný start, čeká podle předpovědi na celé závodní pole teplotní peklo. Jistě si mnozí pamatují, že to nebude poprvé, kdy se závod v Krkonoších odehrál ve velmi horkém počasí a pro nikoho to nebyla legrace. Těžké podmínky mohou pořádně zamíchat předstartovními předpoklady a mohou do výsledovky přinést nejedno překvapení.

V hlavním závodě MČR na startovní pole bude čekat více než 50km a necelých 2500m převýšení. Bohužel se vedení závodu nepodařilo prosadit u KRNAP některé zamýšlené a plánované změny trati, které měly vést k ztížení trasy a zvětšení převýšení.

Podívejme se koho z favoritů můžeme vidět ve startovce a koho bychom měli vidět v popředí výsledků nebo na podiu. Tučně je vyznačen můj soukromý tip na podium.

MUŽI

Janata Milan

Heczko Robert

Peter Tomáš

Štverák Tomáš

Maceček Tomáš

Petr Jiří

Kokošek Oldřich

Čípa Jiří

Štantejský Michal

Kvasnička Daniel

Nytra Martin

Kotala Tomáš

Palko Aleš

ŽENY

Mertová Michaela

Matrasová Kateřina

Hampejsová Martina

Mikulecká Marcela

Gecová Tereza

Přeji všem povedený závod plný těch nejlepších zážitků a těm nejlepším úspěšný boj o tituly a trofeje, které předají majitelé firmy TFRUN (hlavní partner repre týmu mladých v skyrunningu) Petr Veselý a Denisa Dvořáková.