Již ve čtvrtek 2.8.2018 odlétá Youth Czech Skyrunning Team do Itálie na třetí oficiální mistrovství světa Youth World Skyrunning Champs.

Bojovat o medaile a svá „best“ umístění budou ve dvou disciplinách.

V pátek je na programu Vertical Kilometer® a po sobotním volnu a odpočinku se v neděli poběží SkyRace®.

Páteční VK v délce 3500m s převýšením 1000m odstartuje ve 12:30 a závodníci budou vybíhat na trať v 30s intervalech. Prudká trať bude vyžadovat použití holí pro šanci na slušný výsledek.

Nedělní závod SkyRace® pak prověří úplně všechny na trati, která vzbuzuje respekt i jen svými parametry. Na trati 21,6km závodníci překonají převýšení 2226m nahoru a opět dolů. Nejvyšší bod tratě je ve výšce 2533m.

Na Youth World Skyrunning Champs se závodí ve třech kategoriích Youth A (16-17), Youth B (18-20) a U23 (21-23). Do nejmladší kategorie Youth A se nám letos nepodařilo nominovat nikoho s odpovídající výkonností. Reprezentovat nás tedy budou tito závodníci a závodnice:

Youth B

David Novák

Ondřej Nezval

Matyáš Urban

Martin Bořil

Tereza Svobodová

Julie Rampírová

Tereza Kalousová

U23

Tomáš Křivohlávek

Jan Bořil

Jakub Stejskal

Matěj Urbaczka

Kateřina Argalášová

Na mistrovství se hodnotí nejen pořadí v jednotlivých disciplinách, ale i kombinace VK a Sky součtem dosažených časů.

Pořadí týmů pak je dáno počtem získaných medailí, kdy počet „lepších“ medailí má přednost před vyšším počtem „horších“ medailí.

Jako vedoucí výpravy bude v Itálii na MS letos zkušený závodník a trenér Zdenda Kříž. Nic lepšího si naši mladí nemohli přát :)

Přeji samé krásné výkony a záplavu medailí. Ve stále rostoucí konkurenci to nebude vůbec jednoduché.

Díky našemu hlavnímu partneru pro tým mladých firmě TFRUN, jmenovitě jejich majitelům Petru Veselému a Denise Dvořákové. Bez jejich podpory by to letos vůbec nebylo jednoduché poslat tak početný tým na MS.