Již za dva týdny a kousek 14.4.2018 odstartuje první skyrunning závod v Česku v sezoně 2018.

Naše elita se sejde na Mistrovství Česka v SkyRace® na Ještědu při závodě COMPRESSPORT JEŠTĚD SkyRace®.

Koukněme se, jaká zajímavá jména lze aktuálně vidět ve startovce.

Začněme od mladých kategorií. V kategorii žen Junior (16-19 let) bude asi velmi zajímavé sledovat boj mezi Julií Rampírovou (dcera výborné ultraběžkyně a reprezentantky minulých let) s Terezou Svobodovou, která se v skyrunningu uvedla výborným čtvrtým místem na trati 10km v Limone 2017.

V kategorii žen U23 pak může roli favoritky potvrdit Kateřina Argalášová jako nejúspěšnější z výpravy mladých na loňském MS v Andoře. Velkou soupeřku ale nalezne jist v Anně Štičkové.

Kategorie mužů Junior má ve startovce minimálně čtyři tváře, které jsme již viděli úspšně bojovat s tratěmi skyrunning závodů. Nejzkušenější je jistě David Novák, ale právem jsem zvdavý na výkony dalších jako jsou například Martin Bořil, Ondřej Nezval nebo Matyáš Urban.

Také u kategorie U23 bude zajímavé srovnání jarní formy běžců, kteří se již mnohokrát potkali na závodech. Předpokládám výborný výkon Tomáše Křivohlávka a zajímavé bude sledovat progres Tomáše Fárníka po loni započaté spolupráci se Zdendou Křížem. O místa v repre týmu na letní MS mladých v Itálii se určitě budou krom dalších chtít poprat i Matěj Urbaczka nebo Jakub Stejskal.

Závod je jedním z jarních závodů, podle kterého bude stavěn tým pro Youth World Skyrunning Champs Itálii a počítám, že je šance na nějaký nový objev mezi mladými. Nechme se překvapit.

Závod je ale především Mistrovstvím Česka v SkyRace® a konkurence špičky bude určitě velmi kvalitní. Ano do závodu ještě nějaká jména mohou přibýt, ale i dnešní stav startovky nabízí zajímavá jména a slibuje pěkný boj na trati.

ŽENY (abecední pořadí)

Jakešová Klára

Krejčiříková Denisa

Krchová Zuzana

Matrasová Kateřina

Mücková Petra

Rambová Marcela

Straková Anna

Štalzerová Lada

Vlčková Iveta

Zelená Marie

MUŽI (abecední pořadí)

Brýdl Pavel

Buryška Tomáš

Causidis Marek

Fejfar Ondřej

Hübl Radek

Chloupek Adam

Janata Milan

Kokošek Oldřich

Košut Lukáš

Mrázek Jan

Otevřel Vít

Petr Jiří

Peter Tomáš

Štryncl Pavel

Uherek Jakub

*) Tučně označen můj osobní tip na podium (pokud nepřibudou další jména do startovky)

A o takové trofeje se také poběží.

Registrace je ještě dále otevřena a zbývají nějaká čísla. Určitě je dobrý nápad si zkusit tento závod, který se po organizační stránce stává „českou skyrunning legendou“.