S tréninkovými běžeckými kempy a v přímé závislosti i s běžeckými trenéry a „trenéry“ se v poslední době roztrhl pytel. Někdy bývá problém dopředu rozlišit, co má cenu, do čeho se vyplatí investovat svůj čas a peníze. Z toho množství různých kempů se člověk těžko má možnost zúčastnit všech nebo alespoň většiny.

Bez osobní zkušenosti se pak jejich úroveň hodnotí dost obtížně a na kvalitu tak lze v těchto případech usuzovat snad jen podle vůdčí osoby stojící za daným projektem, kempem nebo podle zkušeností lidí, které člověk zná a může důvěřovat jejich úsudku. Přesto nic nenahradí osobní zkušenost.



My s Ankou jsme měli příležitost a štěstí být přítomni na dvou kempech pořádaných ředitelem závodů Ještěd SkyRace® a Winter Ještěd SkyRace® Honzou Dušánkem pod značkou Trailcamps. A ja tu tuzemskou, tak i zahraniční verzi Trailcamps mohu doporučit.

Premiéra se odehrála již loni na podzim na hřebenech Krkonoš a zahraniční premiéru si pak Trailcamps obstaral letos na jaře v Rakousku v partnerském pensionu CZSA Haus Gassner v Niedernsill poblíž Kaprunu.

Na obou kempech byl jasně znát organizační talent Honzy Dušánka, který mnozí znáte již z jeho závodů. Zkrátka nic neskřípalo a vše bylo zajištěno snad do posledních detailů. Velkou zásluhu na tom má pochopitelně i Ivan Rybařík s jeho konceptem Čistý sport, který na obou kempech zajišťoval skvělé jídlo i pitný režim. Honza si umí zajistit pro své kempy i kvalitní ambassadory (běžce nebo běžkyně), kteří dokáží účastníkům předat spoustu svých teoretických a praktických zkušeností. Z jmen, která se mezi ambassadory vyskytovala nebo vyskytují lze uvést například Milana Janatu, Zdendu Kříže, Míšu Mertovou, Anku Strakovou.



Výběr výběhů je pak takový, že uspokojí jak velmi dobré a pokročilé běžce, tak i naprosté začátečníky. Rozdělením do skupin se pak nikdo na trailu nezdržuje v tempu ani není vystaven stresu, že by nestíhal.

Trailové výběhy do kopců pak provází kvalitní regenerace a cvičení zajišťované Honzovou další aktivitou TVOJE FORMA nebo produkty COMPEX zapůjčenými firmou SpeedWeaponry.

Jěště letos v konci sezony mají šanci všichni, kdo třeba již byli na některém z Trailcamps a líbilo se jim tam, nebo ti, kdo by rádi zkusili trailový kemp s opravdu dobrou organizací.

Opět na osvědčeném místě na hřebenech Krkonoš na chatě Vatra se budou konat dva kempy. První v termínu 6.9.-10.9.2017 a druhý v termínu 11.10.-15.10.2017.

Zde se pak můžete na jeden z kempů nebo i oba REGISTROVAT.