European Skyrunning Championships v SkyMarathon® se koná docela netypicky až v konci sezony 7. října 2017 v Baskicku na Gorbeia Suzien SkyMarathon®. Těsně před svátky se pak rozhodlo o místě konání ME i ve Vertical Kilometer®. Toto mistrovství proběhne v rámci závodů v Arinsalu pod nejvyšší horou Andorry Pic Comapedrosa.



Bude to určitě stát za účast. Závod SkyRace® Comapedrosa bude nejen závodem SWS 2017, ale SkyRace® i VK budou také závody Youth World Skyrunning Champs.



Toto je průlet kursem závodu SkyRace®:

Každý, kdo sem tedy vyjede se zde potká s naší mladou reprezentací, která se podobné akce zúčastní již potřetí. Bude určitě zajímavé sledovat, jak dopadne ME VK pořádané současně i jako MS VK mladých. Dá se totiž předpokládat, že se zde může objevit i někdo z běžců nebo běžkyň, kteří by mohli stát na podiu v obou mistrovstvích. Každopádně velkým favoritem na takový double by mohl být například Španěl Jan Margarit.



V roce 2016 zde úspěšně bojovali v rámci SWS Anka Straková a Ondra Fejfar. Oba závod mohu jen doporučit. Ostatně z videa z ročnííku 2016 si můžete o kráse závodu a obecně i Andorry udělat obrázek sami.

Pro ty z vás, kdo stále čekáte, jak to bude s ME v Ultra Sky je důležitá informace, že v průběhu ledna (a já doufám, že síše v začátku) by mělo být místo i termín ME Ultra Sky oznámeno.



Děkuji za možnost použít fotografie skvělého fotografa Ian Corless (iancorless.com).