Za chvíli tu máme svátky a konec roku. Někteří vyjedete na hory a i my se podíváme na pár dní do Rakouska. Takže s malým předstihem přejeme všem členům CZSA ale i těm, kdo dosud členy nejsou, ale milují běhání v horách, pěkné svátky a především solidní zdraví a nebýt omezováni v našem krásném sportu v roce 2017.

Všem našim top běžcům a běžkyním, kteří budou zařazeni do Czech Skyrunning Team přeji mnoho úspěchů při závodech SWS, ale i při domácích závodech Skyrunner® Czech Series a MČR. V roce 2017 bude kromě SWS vrcholnou soutěží European Skyrunning Champs, když v současné chvíli je známý jen termín a místo pro SKY, které bude 7.10.2017 v Baskicku na 31km dlouhém SkyMarathon®. Místa i termíny pro ME Ultra a VK by měly býýt oznámeny v lednu.

Přeji také našim mladým závodníkům a závodnicím, aby v roce 2017 byli minimálně v podobné formě jako v 2016. Věřím také, že se objeví i nové tváře a zvláště mezi dívkami, kde je nyní v Česku poměrně malá konkurence. Mladé kategorie Youth A, Youth B a U23 již o svém šampionátu jasno mají. Druhé oficiální mistrvství světa Youth World Skyrunning Champs se odehraje poslední červencový víkend v Andoře v okolí nejvyšší hory Andorry Pic Comapedrosa. Věřím, že se co největší množství mladých popere o nominaci na toto MS na prvních třech závodech Skyrunner® Czech Series – Ještěd SkyRace® (MČR SkyRace® dospělí, Junior i U23), Perun SkyMarathon® (MČR SkyMarathon®), Kraličák SkyRace®.

A všem ostatním, které více než výsledky zajímá a baví se podobných závodů zúčastňovat jen pro radost z pohybu v horách, přeji kromě zdraví i mnoho těch nejkrásnějších slunečných dní a při Ultra i jasných nocí.