CZSAcard_vzor2016Občas mě někdo z běžců, plánujících účast na zahraničních závodech osloví s prosbou o řešení požadavku pořadatele na prokázání registrace běžce v nějaké běžecké federaci nebo aosicaci.

Tento požadavek se objevuje nejčastěji u pořadatelů italských závodů a znění toho požadavku může vypadat například takto.


PARTICIPATION CONDITIONS
The event is open to all male and female athletes aged 16 years or older on the day of the race. Entrants must fulfil one of the following criteria:

  • Be a member of the Italian Athletic Federation FIDAL (show membership card and medical certificate).

  • Be a member of one of the following associations: ACSI, AICS, ASI, CNS Libertas, CSAIN, CSEN, CSI, ENDAS, MSP Italia, UISP, US, ACLI, PGS (show membership card and medical certificate).

  • Possess a Mountain and Trail RunCard (www.runcard.com) and a valid sports medicine certificate in accordance with art. 5 D.M. of 18.2.1982, issued by a sports physician and valid on the day of the race. If desired, the option to purchase a RunCard can be selected during the registration process and collected for an additional 10 euros on the day of the race. Foreign athletes may require this step.

  • Be registered with the ISF (International Skyrunning Federation).
    Be a member of a foreign athletics federation that is recognised by the IAAF (show membership card when collecting race number).


U členů Czech Skyrunning Association (CZSA) je tento požadavek snadno řešitelný.

CZSA je totiž již od července 2013 (výroční mítink ISF v Canazei) plnoprávným členem International Skyrunning Federation (ISF) a tedy i každý člen CZSA je tímto i členem ISF.

Není tedy nutné si pořizovat tzv. RUNCARD pro zahraniční závodníky.

Pokud se tedy setkáte s nějakým podobným požadavkem v propozicích závodu, napište na info@skyrunning.cz a obdržíte svou členskou kartu v CZSA jako grafický soubor, který si následně můžete vytisknout pro prokázání při přebírání startovního čísla.


CZSAcard_vzor2016


Prosím členy CZSA, aby si o kartu psali opravdu jen v případech, kdy ji budou pro podobný případ potřebovat a uvedli pro jaký závod nebo jiný účel tuto kartu potřebují. Pomůže mi to získat odhad, jak musím s jejím vystavením spěchat. I když s vytvořením takového individualizovaného souboru není extra moc práce, přeci jen to nějakou chvilku vezme a při větším počtu se to již nasčítá. :)