GassnerTrailVětšina členů CZSA ví, že jedním z partnerů CZSA je Haus Gassner v rakouském Niedernsillu blízko Kaprunu a Zell am See. Okolí poskytuje nádherné podmínky nejen pro lyžování, ale i spoustu krásných běžeckých tras pro trénink na obou stranách údolí nad pensionem. V blízké dostupnosti jsou zde výběhy na hřebeny a vrcholky nad 2000m. Jsou zde pohodlné i když strmé běžecké cesty i technický terén. Výběr prakticky ze všeho, co si člověk zasažený sportem jménem skyrunning může přát. Pro první orientaci a možné plánování tras lze doporučit výbornou interaktivní mapu nebo tipy na trasy v pdf průvodci.

Naše asociace již delší dobu uvažovala o tom uspořádat zde nějaké setkání běžců, tréninkový pobyt. Především nedostatek času způsobil to, že se nic podobného zde ještě neuskutečnilo. Proto jsem s radostí kvitoval informaci, že se zde rýsuje týdenní kemp, v termínu před hlavní sezonou, který může pomoci jak špičkovým běžcům vyladit formu na začátek sezony, tak i dalším zájemcům a milovníkům skyrunningu potrénovat společně s několika běžci naší elity Czech Skyrunning Team.


Niedernsill_0165


Niedernsill_0174


V půlce dubna, konkrétně v termínu 16. – 23. 4. 2016, pořádá trailrunningová speciálka Salomon-run.cz v tomto místě Jarní běžecký kemp. Ubytování bude zajištěno v Penzionu Gassner, partnerském pensionu CZSA, který je ideálním výchozím bodem pro různé sportovní aktivity, o čemž se mohla pozitivně přesvědčit již řada členů asociace. Kromě dobré polohy, prostorných pokojů a apartmánů, vysokorychlostního internetu nabízí Haus Gassner i vřelé přijetí majitelkami pensionu Romanou a Viebeke (Romana je Češka, tedy odpadá komunikace v němčině).


Niedernsill_0164


Běžeckého kempu se zúčastní tři členové české skyrunningové reprzentantce – Czech Skyrunning Team, konkrétně „beskydská buňka“ Honza Zemaník, Tomáš Lichý a Vítek Otevřel. Všichni tři kluci zde budou nejen vést jednotlivé tréninkové bloky, ale také sami ladit formu na novou sezónu. Ostatně Perun SkyMarathon® jako MČR startuje 7. května, tedy přesně dva týdny po skončení kempu.


SAM_7432_small


SAM_9925_small


SAM_7336_small


Přesný tréninkový program bude připraven podle počtu a sportovní úrovně účastníků. Určitě se nejedná o uzavřený kemp elity. Zváni jsou všichni zájemci o skyrunning. Tím, že na místě bude více „instruktorů“, mohou být jednotlivé bloky pestré a účastníci si budou moci vybírat tréninky podle náročnosti. Okolní terény umožňují jak kratší rychlostní výběhy, tak těžší objemové tréninky či hiking do vyšších partií, ale samozřejmě dojde i na klidné regenerační výklusy. Kromě samotných výběhů a cvičení, bude určitě zajímavé nahlédnout pod pokličku přípravy těch opravdu top českých běžců, kteří budou připraveni také na vaše otázky a můžete tak probrat i další problematiku kolem skyrunningu (výbava, stravování, tipy na zahraniční závody…).


Niedernsill_0179


V termínu kolem poloviny dubna se dá v oblasti očekávat, že minimálně ve vyšších polohách cca nad 1900-2000m může stále být sníh, který po denním tání a nočním mrazu může být zledovatělý. Proto je určitě vhodné pro takové výběhy mít připraveny běžecké „crampons“. Pár tipů na ně je uvedeno v článku na webu.

Hlavní organizátor akce, Jan Weber, navíc pro účastníky připraví také výrazné zvýhodnění pro nákup vybraných modelů značky Salomon. Toto bude upřesněno až po Novém roce.

Termín: 16. – 23. dubna 2016

Místo: Pension Gassner, Niedernsill poblíž Zell am See (mapa)

Doprava: vlastní, každý řeší individuálně (spolujízda účastníků to jistě hodně zlevní)

Cena:  5900,- Kč / osoba  (obsahuje ubytování  se snídaní a organizační poplatek 700 Kč)

Přihlášky: emailem na info@salomon-run.cz

Platba: záloha va výši 4 000,- Kč do 3 týdnů po potvrzení přihlášky a zaslání pokynů k platbě, doplatek do 31. 1. 2016

Storno není možné – účast ale lze převést na jinou osobu. Toto zajišťuje účastník sám.

Další informace o kempu průběžně můžete nacházet na stránce http://salomon-run.cz/bezecky-kemp-zell-am-see-2016.