KralicakSkyRaceNemají to někdy pořadatelé závodů v Česku jednoduché. Pořadatelský tým dvojice závodů Kraličák SkyRace® (Sky a Ultra Sky) vedený Petrem Linhartem ml. naplánoval původně termín závodu na víkend 19.-20.9.2015. Zkušený závodník Pavel Paloncý navrhl a naměřil tratě a mohlo začít jednání o povolení závodu.

Po vleklých jednáních se pořadatel dohodl na trasách a kvůli ochraně jakéhosi živočicha musel přistoupit ke změně termínu závodu, který se nakonec zdál i vzhledem k rozložení závodů v sezoně jako vhodnější. Závod se měl přesunout na konec října do víkendu 24.-25.10.2015.

Vše tedy vypadalo, že je na dobré cestě k uspořádání dalších pěkných skyrunning závodů opět v jiných horách než jen v Beskydech :)

Jenže člověk míní a příroda mění. Když jsme se s Czech Skyrunning Teamem již soustředili především na nadcházející ME v Ultra na ITT ve Val d’Isere, přehnala se Českem vichřice a naneštěstí jedny z největších škod napáchala právě v okolí centra chystaných závodů kolem Hynčice nad Sušinou.

A stalo se to, co jsme nikdo nečekali a co nejsme schopni ovlivnit. Původní souhlas s pořádáním závodu byl ze strany Lesy ČR zrušen. Důvodem je nutnost provést v oblasti rozsáhlou těžbu, která se protáhne i do podzimu a termínu závodu a především obavy majitelů zasažených pozemků o bezpečnost závodníků v oblasti, kde se v té době může ještě vyskytovat množství vichřicí „napružených“ stromů.

Abyste tedy měli možnost si upravit své závodní plány, oznamuji vám tímto, že v letošním roce se tyto dva závody ruší a nebudou ani v Rankingu CZSA ani v Skyrunner® Czech Series nahrazeny jiným závodem.

Věřím, že v příštím roce již podobnou smůlu mít pořadatel ani my nebudeme a závody se zde odehrají. Požádal jsem pořadatele závodu, aby na svůj web zveřejnil původně plánované trasy a další informace k závodu, které měl pro letošek připravené a které by snad mohly být platné i pro příští rok. Pomůže vám to i k tomu, abyste mohli posoudit atraktivitu závodu a rezervovat si pro něj termín ve svém kalendáři.