Logo_20WChp_202015_20Blanc0Když jsem dostal nabídku od Dana Orálka jako zástupce České Asociace Ultramaratonců obsadit Mistrovství světa v trailu 2015 našimi běžci z Czech Skyrunning Teamu neváhal jsem. Po dlouhé době, nebo snad možná poprvé se trať toho mistrovství dostává na opravdu zajímavé místo a na skutečný horský ultratrail. I proto vlastně ta nabídka přišla, protože Dan věděl, že pro tento typ závodu máme asi lepší výběr běžců.

I zájem o nominaci na tento závod mezi našimi běžci byl a nebyl tak problém postavit tým, který je ještě větší než minimální složení 3+3 pro možnost hodnocení v soutěži týmů.

Na tomto mistrovství se hodnotí nejen soutěž jednotlivců, ale i soutěž týmů, kde o umístění rozhoduje součet nejlepších časů tří mužů a tří žen dané země.


Annecy-2014-Team-Hoka-Timothee-Nalet-0762


Kdo tedy bude v Annecy bojovat nejen za sebe, ale i za Českou republiku ?

MUŽI

1311 Jan Bartas

1312 Petr Král

1313 Zdeněk Kříž

1314 Petr Míl

1315 Vít Otevřel

1316 Petr Žákovský

ŽENY

311 Michaela Mertová

312 Anna Straková

313 Zuzana Urbancová

I když si myslím, že máme slušně silný tým, nebudou to mít naši v Annecy jednoduché. Startovka MS obsahuje 178 mužů a 108 žen z 39 zemí.

Jednoznačným favoritem pro mě je zde tým Španělska. Ti sem posílají opravu svou elitu, když za muže nastoupí Miguel Angel Heras (Miguel pro zranění vyměněn za Dani Garcia), Luis Albert Hernando, Manuel Merillas a Pablo Manuel Villa. Také jejich ženská část týmu je velmi silná. Startují zde Uxue Fraile, Maite Maiora, Teresa Nimes a Silvia Trigueros.

Ale když projdu startovní listinu, je zde zvučných jmen z jednotlivých týmů dost a dost. Můžeme uvést namátkou: Ludovic Pommeret a Xavier Thevenard, Silvian Court a Julien Rancon (FRA), Tom Owens (GBR), Florian Reichert (GER), Franco Collé (ITA), Eirik Haugsnes (NOR), Alex Warner, David Laney a Alex Nichols (USA).

V ženském poli jsou vidět: Caroline Chaverot, Maud Gobert, Aurélia Truel a Nathalie Mauclair (FRA), Ildiko Wermescher (GER), Lisa Borzani a Simona Morbelli (ITA), Denise Zimmermann (SUI), Olga Manko (UKR), Krissy Moehl, Amy Rusiecki (USA)

Kompletní startovní listina

http://www.iau-ultramarathon.org/images/file/Start%20List%208%20May_xlsx.pdf

nebo se startovními čísly zde:

http://maxirace.inscr.livetrail.net/lst.php?evt=6&course=monde

Co závodníky čeká

V prvé řadě start ve velmi nepříjemnou hodinu v 3:30 ráno. S tím, že autobusy od hotelu na start odjíždí ve 2:30, je to opravdu těžké rozhodování, jak jít spát, jak se před závodem najíst.

AnnecyProfil

Trať měří 85km a celkové převýšení je 5300m nahoru a opět dolů na jednom velkém okruhu po kopcích kolem Lac d’Annecy. Naštěstí se nejde příliš vysoko a s maximální výškou na trati pod 1750m by neměli mít naši závodníci problém. Ten čeká až na tým, který pojede na European Skyrunning Championship v Ultra Sky na ITT do Val d’Isere, kde se jde až do 3650m.

AnnecyMap

Na trati jsou tři občerstvovačky s jídlem na kterých je i povolena podpora pro závodníky od jejich týmu a další čtyři pouze s pitím:

Rav1 – jídlo a pití – 17.6 km (Sommet du Semnoz)

Pouze pití – 27.5 km (St Eustache)

Pouze pití – 36,6 km (Les Maisons)

Rav 2 – jídlo a pití – 43.6 Km (Salle des fêtes de Doussard)

Pouze pití – 51 km (La côte – Montmin)

Pouze pití – 64,3 km (Villards-dessus)

Rav 3 – jídlo a pití – 70,2 Km (Gymnase de Menthon-St-Bernard)

Web závodu – http://www.worldtrail2015.com/



http://www.dailymotion.com/video/x1z63k9_2014-maxi-race-exp4-1080p-8m_sport