LaSportivaHelios_SR_black-yellow__26VBY__SoleV loňském roce jste si mohli na našem webu přečíst něco o trojici bot od La Sportiva, určených především pro běhání v terénu a v horách.

Byly to recenze na boty Bushido a Ultra Raptor a později také na speciálky Crossover 2.0 GTX.

Dnes si představíme čtyři zajímavé novinky ze sortimentu La Sportiva pro náš sport pro rok 2015. Pro oba typy nových bot je potvrzeno, že budou k dispozici v prodejní síti výhradního dovozce La Sportiva v Česku – HUDYsport.

Pokud se nám podaří kterékoli z nich vyzkoušet i v praxi, dostane se vám našich praktických informací a zkušeností.

Mutant

Mutant je velmi stabilní a univerzální běžecká bota ideální pro horské běhy, skyrunning a běh mimo cesty na různých typech terénu.

LaSportivaMutant_blue-red__26WBR_

Mutant = mutant mezi bývalými C-Lite (Crossover), ze kterých mají podešev a mezipodešev a Quantum, ze kterých mají část svršku (kromě jazyka). Tedy mají velmi agresivní vzorek jako Crossover, do kterého se nechají zavrtat Spiky. Jsou ideální pro použití v měkkém a kluzkém terénu. Ultra přilnavá podrážka umožňuje optimální použití na kluzkém podkladu a udrží výbornou přilnavost i na hlinitých nebo suťových terénech díky konstrukci podrážky La Sportiva se speciálními oky.

LaSportivaMutantPodrazak

Jazyk mají zavinovací ve tvaru spirály, přechází ve vyšší svršek. Za zmínku stojí i dobře chráněná špička z TPU. SpyralTongue™ v sobě spojuje výhody rychle a dobře padnoucí obuvi s tradičním jazykem a ochranných funkcí boty s integrovanou manžetou jako ochranou proti vniknutí kamenů a bláta při běhu do boty. Šněrovací systém je integrován do svršku pomocí technologie FusionGate™ s vysokou hustotou výztuh a je vytažený až z mezipodešve a za tepla zalitý plastovou ochranou: toto řešení umožňuje regulovat vnitřní objem a úroveň stažení nohy v botě pro co nejlepší pocit při tréninku i závodu a výbornou stabilitu i na traverzu. Koncentrace technologických řešení, které se vyvíjejí stejně jako terénní běh: to je Mutant!

LaSportivaMutant_black-yellow__26WBY_

Plus

+ Výhoda standardní boty se speciální konstrukcí jazyku a zavazování

+ Ultra přilnavá podešev s možností montáže AT Grip Spike dělá botu univerzální do jakéhokoli terénu

Tech Info

Svršek:

Prodyšná síťovina odolná proti oděru + integrovaná manžeta

Podšívka boty:

Nesmekavá síťovina

Mezipodešev:

Vstřikovaná MEMlex EVA se stabilizací

Vložka:

Ortholite Mountain Running Ergonomic 4mm

Podrážka:

FriXion XF ultra přilnavá

Drop:

10 mm

Velikosti:

36 – 47,5 (včetně půlčísel)

Hmotnost:

620 g (pár, velikost 42)




Helios SR

Helios SR je velmi lehká, závodní, minimalisická bota od La Sportiva určená především pro závody SkyRace® a Vertical Kilometer®.

LaSportivaHelios_SR_black-yellow__26VBY_

Každý detail byl promyšlen s důrazem na udržení minimální hmotnosti bez kompromisů k dalším vlastnostem podstatných pro závodní botu.

LaSportivaHelios_SR_black-yellow__26VBY__Sole1

Jedná se o odlehčenou závodní verzi bot Helios známých ze sortimentu již z loňského roku. Rozdíl kromě hmotnosti je hlavně v podešvi. Helios SR mají duální podešev, kdy u SR je použitá odlišná Friction guma s lepší trakcí než u klasických Heliosů. Svršek je také z trochu jinýho materiálu s důrazem na maximální prodyšnost a nízkou hmotnost. Šněrování je pak vedeno přes textilní smyčky, ne kovová očka.

LaSportivaHelios_SR_black-yellow__26VBY__Front

Maximální péče a pozornost byla věnována pružnosti a podpoře přirozeného pohybu chodidla, aniž by bylo jakkoli omezeno především v přední části boty. Helios SR používá přiléhavou nazouvací konstrukci svršku pro snadné použití. Vstřikovaná mezipodešev s Morpho Dynamic technologií pracuje v součinnosti s Frixion XT dual density podrážkou pro optimální tlumení nárazů. Funkce, jako jsou reflexní prvky, posílení zón na špičce a patě v mikrovláken a vnitřní ochrannou nohy, byly vytvořeny tak, aby splňovaly požadavky i těch nejnáročnějších off-road běžců. Helios SR přináší skutečný minimalismus na závodní kursy.

LaSportivaHelios_SR_black-yellow__26VBY__Back

Plus

+ Zadní část zúžená, přední část Flex-zone podporuje přirozený pohyb nohy

+ Svršek z EVA a síťoviny zaručuje maximální prodyšnost a redukci hmotnosti

+ Mezipodešev s Morpho Dynamic technologií a vstřikovaným EVA klínem umožňuje, aby se bota byla schopná přizpůsobit všem typům terénu

+ Dual density podrážka: velmi přilnavá zadní zóna dává podporu nejen do kopce, ale výborně drží i v sebězích, tlumí nárazy

Tech Info

Svršek:

Prodyšná síťovina odolná proti oděru + integrovaná manžeta

Podšívka boty:

Nesmekavá síťovina

Mezipodešev:

Vstřikovaná MEMlex EVA s Endurance Platform

Vložka:

Ortholite Mountain Running Ergonomic 4mm

Podrážka:

FriXion XT ultra přilnavá

Drop:

2 mm

Velikosti:

36 – 47,5 (včetně půlčísel)

Hmotnost:

480 g (pár, velikost 42)



Typy podrážek bot La Sportiva

LaSportivaFRIXION


Hail Jkt

Hail Jacket je super lehká bunda poskytující výbornou funkčnost.

LaSportivaHail-Jkt-M-nugget-grey-_J11NG_

Materiál kombinuje vše potřebné pro vaši ochranu a přitom velmi komfortní použití. Nabízí vysokou prodyšnost spolu s velkou mírou vodoodolnosti (sloupec 20.000mm) a současně je rovněž elastický. Prodyšnost kombinovaná s ventilací v podpaží perfektně podporuje regulaci klimatu pro tělo a odvádí vlhkost během vaší sportovní aktivity. S celkovou velmi nízkou hmotností 178g a možností sbalení do velmi malého kompresního balíčku je tato bunda výbornou volbou pro vaše běhání v horách nebo i do povinné výbavy při závodech, kde není striktně vyžadována třívrstvá technologie s membránou typu GTX a podobně.

LaSportivaHail-Jkt-M-seablue-nugget-_J11SN_

Plus

+ Odolnost proti vodě (sloupec 20.000 mm).

+ Anatomická kapuce pro maximální ochranu

+ Integrovaná úložá kapsa

+ Sbalitelná do malého balíčku

+ Kapsa na hrudi

+ Ventilační systém v podpaží

+ Hmotnost 178g

LaSportivaHail-Jkt-M-grey-sea-blue-_J11GS_


Oxygen 2.0 Windbreaker Jkt

Oxygen 2.0 Windbreaker Jkt se může pochlubit neuvěřitelnou hmotností 96g.

LaSportivaOXygen-2.0-Windbreaker-Jkt-M-grey-yellow-_J20GY_

Nabízí výbornou ochranu proti větru a materiál s odolností proti vodě poskytne ochranu i při náhlé nepřízni počasí. Kapsa na zádech umožní nést pár drobností sebou a zároveň slouží i jako kapsa pro sbalení bundy.

Plus

+ Úložná kapsa na zádech

+ Plně rozpínací zip

+ Odolnost proti větru

+ Vodoodolná

+ Sbalitelná

+ Přetahovací manžeta s dírou na palec

+ Hmotnost 96g (L)