urban_zemmer_1

Urban Zemmer – La Sportiva

Budete ve středu 18.června 2014 v Praze nebo okolí ? Nebo snad 8.června na Jablonecku ? Pak máte docela fajn možnost se podívat a na vlastní nohy vyzkoušet dva modely trailových bot firmy La Sportiva, která patří v horských bězích k tomu nejlepšímu. La Sportiva je i jedním z hlavních partnerů International Skyrunning Federation a především na tratích Vertical Kilometer® můžete jejich závodníky vidět často na pódiu nebo i na nejvyšších stupních.

Tentokrát si budete moci otestovat dva modely, které jsou určeny na delší tratě.

bushidoPOD

La Sportiva Bushido

Prvním je novinka v sortimentu La Sportiva boty Bushido, které jsou určeny pro tratě od SkyRace®, přes SkyMarathon® až k řekněme kratším Ultra SkyMarathon®.

Druhý model Ultra Raptor s větším tlumením a tedy i trochu těžší by se pak dal doporučit pro dlouhé Ultra SkyMarathon® nebo i jako výborná tréninková bota pro dlouhé terénní běhy.

Toto testování se bude odehrávat v Praze v Kunratickém lese od 15 do 19 hodin u Srubu Gizela (GPS 50°1’47″N   14°28’44″E) poblíž Velkého Altánu. K testování budou k dispozici jak pánské, tak i dámské modely ve Velikostech: 36 – 37 – 38 – 39 – 39.5 – 40 – 40.5 – 41 – 41.5 – 42 – 42.5 – 43 – 43.5 – 44 – 44.5 – 45.
Velikosti od 36 do 38 jsou i v dámské verzi.

TestLaSportivaBoty

TestLaSportivaBotyMapka

Ti, komu se víc hodí Jablonecko, si mohou boty otestovat v rámci závodu pro ženy Horská teniska (only for women) v Příchovicích. Pozor, pokud byste se chtěly i závodu zúčastnit, uzávěrka registrace je již ve středu 4.6.2014.

TestLaSportivaBotyHorskaTeniska

Pokud jste ještě neměli možnost se s botami La Sportiva resp. jejich špičkovými běžeckými modely setkat, využijte tuto příležitost. Je prima mít alespoň srovnání, i když současně využíváte třeba jinou značku a jiné modely bot.

Bushido

Model vyvinutý speciálně pro skyrunning. Velmi lehký, s výbornou přilnavostí k jakémukoli terénu, agresivní.

bushido

La Sportiva Bushido – pánský model

Navržený pro zajištění perfektní stability na všech typech terénu díky konstrukci „STB Control“ novému konceptu u běžeckých bot do hor. TPU rám po stranách svršku boty je v střední části botu spojen s mezipodešví. To vytváří dobře padnoucí botu s výbornou stabilitou díky součinnosti svršku s mezipodešví. Tato konstrukce má také vliv na nižší hmotnost boty, protože nejsou nutně žádné těžší stabilizační prvky ve střední části podrážky.

Oblý tvar výstupků po vnější straně podrážky pomáhá k trvalému kontaktu se zemí v jakémkoli technickém terénu s kořeny, kameny, větvemi, zkrátka při jakékoli torzi nohy.

I přes tuto velkou podporu stability ve střední části boty není omezena volnost v oblasti prstů. Výsledkem je bota, která nemá ve světě skyrunningu rovnocenné srovnání. Je to zcela nová technologie, která otevírá nové cesty i pro zkušené trailové běžce.

Plus

+ Bota poskytuje maximální podporu stability ve střední části, ale nechává volnost pro prsty ke čtení terénu a cit pro povrch.

+ Thermo adhesivní micro fibre povrch boty zvyšuje odolnost proti oděru a opotřebení

+ Nový systém šněrování dává možnost vytvořit zcela rovnoměrnou úroveň utažení ve všech částech boty

Technické informace

Svršek:

Prodyšný Air Mesh + thermal adhesive micro fibre; vnější struktura má vysokou hustotu aplikovaného rip-stop materiálu

Mezipodešev:

Stlačená EVA + Rock-Guard vložený do EVA s dvojitou hustotou v přední části boty

Vložka:

4mm Ortholite Mountain Running Ergonomic.

Podešev:

Lehčí Dual mix FriXion XT + Impact Brake System a oka pro upevnění AT Grip Spikes

Velikosti:

36 – 47,5 (po půl čísle)

Hmotnost:

305 g (velikost 42)

Ultra Raptor

Navržené pro terénní běh na dlouhé vzdálenosti, ultra traily a Ultra SkyMarathon®.

La Sportiva Ultra Raptor - pánský model

La Sportiva Ultra Raptor – pánský model

Na základně z měkké EVA pro optimální tlumení nárazů je extrémně prodyšný Air-mesh svršek. Vlastní systém šněrování umožňuje větší univerzálnost utažení po celé délce a tím zvyšuje komfortní pocit nohy v botě. Ultra Raptor si díky tomuto způsobu šněrování může dovolit být širší, prostornější bez negativního vlivu na stabilitu nohy. To je ideální právě pro výkony na ultra distancích, kde běžec v botách tráví dlouhé hodiny na nejrůznějším a často velmi těžkém terénu.

La Sportiva Ultra Raptor - dámský model

La Sportiva Ultra Raptor – dámský model

Plus

+ Ultra Raptor kombinuje výhody ​​extrémně stabilní konstrukce s komfortem daným širokou podrážkou

+ Optimálního poměru prostornosti boty a pevnosti nohy v botě je dosaženo pomocí inovativního systému šněrování: smyčky šněrování jsou šité na vnitřní straně svršku a zesílené na vnější části. To umožňuje větší flexibilitu a napětí v celém rozsahu boty.

La Sportiva Ultra Raptor

La Sportiva Ultra Raptor

Technické informace

Svršek:

Prodyšný Air-Mesh s výztuží z mikrovlákna, oděruvzdorným povrchem. Svršek je postaven na základně z lisované EVA.

Podšívka:

Mesh s použitím umělé PU kůže pro lepší uchycení a stabilitu paty.

Mezipodešev:

Vstřikovaná tlumící EVA.

Vložka:

Ortholite Mountain Running

Podešev:

Frixion XF (Neklouzavé gripy) s Impact Brake System (Jedná se o systém protichůdně umístěných gumových špuntů, které jsou tvarovány tak, aby bota nesmekala při běhu do kopce, ale zároveň ani z kopce) a integrovanou gumovou ochranou špičky.

Drop:

9mm

Velikosti:

36 – 47,5 (po půl čísle)

Hmotnost:

350 g (pro velikost 42)