NezmarSkyRok po založení Czech Skyrunning Association máme v Česku dvě mistrovství republiky. První v květnu Hyundai Perun SkyMarathon® a v srpnu Lysohorský čtyřlístek (Ultra SkyMarathon®). Oba závody byly vyprodány v nesmírně krátkém čase a zdá se, že tento typ závodů a tratí oslovuje i v Česku stále víc běžců a běžkyň, kteří navíc uvítají, že nemusí na každý závod jezdit do Alp nebo Pyrenejí.

Nyní si ti, které tento sport chytl, chtějí to poprvé zkusit nebo snad zaváhali s přihláškou na Mistrovství ČR, mohou zaškrtnout v kalendáři poslední víkend v září.

Pořadatel Hyundai Perun SkyMarathon® vytyčil dvě další tratě, které byly CZSA schváleny jako skyrunning závody a tyto budou zařazeny i do Skyrunner® Czech Series a Rankingu CZSA.

O co se tedy bude jednat ?

Podrobné informace naleznete na webových stránkách, které pořadatel připravuje a včas jejich otevření oznámí, navíc chystá prezentaci těchto závodů i při příležitosti MČR v SkyMarathon® – Hyundai Perun SkyMarathon®. Ale základní informace vám chceme dát, abyste se již mohli těšit a hlavně si vnitřně rozhodnout, který z dvojice závodů bude pro vás ten pravý.

Při volbě termínu jsme s pořadatelem přihlíželi nejen k termínovce českých běhů, ale i termínovce SWS a dalších zahraničních SkyRace®, SkyMarathon® a Ultra SkyMarathon® tak, aby byla velká šance, že se těchto dvou závodů bude moci zúčastnit i kompletní česká špička.

Start a cíl obou závodů i centrum závodu bude v Bystřici nad Olší.

NEZMAR SkyMarathon®

Termín: 28.9.2014

Délka a převýšení: 44km/2849m

Charakter tratě: Terén a cesty s důrazem na co nejvíce technických úseků. Podíl asfaltu: cca 3km (1km po startu a před cílem, 1km nutné přeběhy na trati)

Limit startujících: 700 (dle zájmu může být upraveno s absolutním maximem 1000)

Časový limit: 8 hodin

Co na trati navštívíte: Prašivá, Malá Čantoryje, Velká Čantoryje, Soszow, Velký Stožek, Filipka

NezmarUltra

NEZMAR Ultra SkyMarathon®

Termín: 27.-28.9.2014

Délka a převýšení: 107km/5787m

Charakter tratě: Terén a cesty s důrazem na co nejvíce technických úseků. Podíl asfaltu: cca 6km (1km po startu a před cílem, 2km seběh z Ostrého, 2km při přeběhu na Bukovec)

Limit startujících: 500 (dle zájmu může být upraveno s absolutním maximem 1000)

Časový limit: 30 hodin

Povinná výbava: čelovka, náhradní baterie, plně nabitý mobil, mapa Jablunkovského průsmyku, Alu folie, větrovka, dobré boty, 200Kč (pro případ odstoupení a nutnosti zajistit si návrat z tratě)

Co na trati navštívíte: to samé co u SkyMarathon®, ale navíc ještě Kyčera, Girová, Skalka, Velký Polom, Přeláč, Kozí hřbet, Kamenitý, Kozubová, Ostrý.

Řekl bych, že se máme všichni na co těšit a věřím, že se s vámi se všemi v září opět v Beskydech potkám.