LogoL4listekObliba horských běhů má v poslední době i v Česku strmě rostoucí tendenci. Zdá se, že i v té tvrdší podobě, která odpovídá regulím skyrunningu si nachází stále více nadšenců mezi běžci, kteří se doposud za těmito tratěmi museli vypravovat do ciziny, do Alp, Pyrenejí.

Letos byly jako Skyrunning závody certifikovány v Česku zatím dva a zároveň se staly mistrovstvími republiky.

Prvním je 3.5.2014 konaný Hyundai-Perun SkyMarathon® (Mistrovství ČR SkyMarathon®) a druhým pak Lysohorský čtyřlístek (L4L) (Mistrovství ČR Ultra SkyMarathon®) se startem 2.8.2014.

SNS CZECH Logo-LightZároveň jsou oba závody součástí nejen RANKINGu CZSA, ale i nově otevřené Skyrunner® Czech Series.

Květnový závod svou kapacitu 400 míst vyprodal v počátku roku během několika málo dní.

L4L pak měl kapacitu nižší, jen 280 závodníků a podle slibu pořadatele měli startující z ročníku 2013 možnost předregistrace před otevřením oficiální registrace.

A byl to fofr. Podle údajů pořadatele se zbylá kapacita čísel, která byla vyšší než 150, vyprodala během hodiny a padesáti minut, přičemž 80% těchto čísel bylo pryč během prvních 4 minut.

Protože se jedná o Mistrovství ČR dohodl jsem s pořadatelem rezervu 20 čísel pro elitu, která by třeba neměla to štěstí a nepodařilo se jí registrovat v běžné a otevřené registraci. Navíc jsem si již zvykl na určitou laxnost některých dobrých běžců, kteří prostě mají na vše dost času :). Byla by škoda, aby mistrovství bylo degradováno neúčastí našich nejlepších závodníků a závodnic.

Jak to tedy bude s 20 čísly rezervy pro CZSA ?

Níže můžete vidět screenshot přihlašovacího formuláře, tedy údaje, které potřebuji pro vaši registraci.

Pořadí ve kterém budu čerpat rezervu pro CZSA na L4L je následující:

CzechTeamSkyrunningLogo

  1. Členové širší nominace reprezentace (Czech Skyrunning Team) – závazný zájem se zasláním všech údajů do registračního formuláře potřebuji nejpozději do 31.3.2014

  2. Další závodníci a závodnice s dobrou výkonností – členové CZSA – prosím doložit výkonnost výpisem konkrétních výsledků ze závodů v horách – rovněž zde potřebuji všechny údaje nejpozději do 31.3.2014

  3. Pokud po výběru z předchozích dvou bodů zůstane ještě nějaké místo z rezervy CZSA volné, mají šanci závodníci a závodnice s dobrou výkonností, kteří nejsou členové CZSA. Opět je nutné doložit výsledky a zaslat potřebné údaje do registračního formuláře nejpozději do 31.3.2014. Upozorňuji však, že šance běžců z této skupiny nečlenů CZSA je poměrně nízká a opravdu jim tímto nechci dávat nějaké falešné naděje natož něco slibovat.

Po registraci, kterou provede CZSA, budete vyzváni k platbě na účet pořadatele, na kterou budete mít maximálně týden. V případě neuhrazení startovného do týdne od výzvy, vaše registrace propadne.

Díky za pochopení a rozhodujte se rychle. Další místa již k dispozici nebudou.

EntryFormL4L 

Kontakt pro požadavky na registraci:

sam (at) skyrunning.cz