Angela_mudge_whangie2007Startovní listina Perun SkyMarathon, která je pro běžné přihlášky již uzavřena, se rozšiřuje o velmi zajímavé jméno. Jsme velmi rádi, že se nám tak dobou běžkyni, jakou je skotská běžkyně Angela Mudge, podařilo dostat na první oficiální skyrunning závod a zároveň první mistrovství Česka v SkyMarathonu a že tak tomuto závodu přinese další rozměr a i prestiž.

AngelaMudge_lecture-mar-2012-Archies-PosterAngela Mudge je doslova spjata s historií horských běhů a skyrunningu a patřila do absolutní špičky v tomto sportu. I v současné době je její výkonnost na vysoké úrovni, jen si již vybírá závody a akce nejen pro body do různých žebříčků a pořadí, ale pro možnost poznávat jiné hory, jiné tratě, lidi a prostředí, jednoduše běhat jen tam, kde opravdu běhat chce. Je tedy pro nás velkou ctí, že se v počátku letošní sezony rozhodla běžet naše první Mistorvství ČR.

AngelaMudge3Obsáhlý článek o Angele Mudge jsme již na našich stránkách uveřejnili a naleznete jej zde:

http://skyrunning.cz/2013/05/07/angela-mudge-bezkyne-o-ktere-se-toho-moc-nevi/

AngelaMudge5Bude to samozřejmě čest nejen pro nás jako Czech Skyrunning Association, pro pořadatele Perun maratonu, ale myslíme si i pro mnoho běžců ve startovní listině, že si budou moci zazávodit s touto doslova ikonickou osobností horských běhů a třeba si s ní i před nebo po závodě popovídat.

Samozřejmě jsme rovněž zvědavi, jak v tomto závodě obstojí v konkurenci s Angelou české ženy a nakonec možná i mnoho českých mužů.

Máme se všichni na co těšit.