PerunSkyMarathonMnohými s napětím a otázkou, jaký bude, očekávaný Perun SkyMarathon, odstartuje 3.5.2014 jako první Mistrovství ČR v SkyMarathonu. Nyní již byly spuštěny webové stránky závodu a 1.1.2014 se zde otevře registrace.

Na trať dlouhou 41km s pozitivním převýšením 2805m a negativním převýšením 2316m bude moci vyrazit 400 závodníků, což je limit počtu účastníků.

Opravdu vážně doporučuji být v rámci Silvestrovských oslav v blízkosti počítače a s registrací na Nový Rok nezaváhat. Myslím, že se po číslech jen zapráší.

Na zdolání tohoto závodu je stanoven limit 8 hodin a nebude to pro každého úplně snadné. 

Kromě cen, které vypíše pořadatel, budou první tři muži a ženy v absolutním pořadí oceněni jako medailisté MČR SkyMarathon 2014.

Bude to také jediná možnost, jak širší reprezentace může o sobě dát v domácím prostředí, bez nutnosti cestovat do hor v zahraničí, vědět a ukázat, v jaké je formě před World Skyrunning Championships ve Francii. Závod má podobné parametry jako trať na MS, jen chybí nadmořská výška, zato je zde větší pozitivní i negativní převýšení. Takže obtížnost závodu možná bude i o něco vyšší.

Více informací naleznete na webu závodu http://www.perunmaraton.cz/, kde jistě budou i průběžně zveřejňovány novinky pro závodníky.