Karl Hoagland

Karl Hoagland

URMlogoUltraRunning Media Group, LLC, v čele s veteránským ultraběžcem Karl Hoaglandem se stává novým majitelem UltraRunning Magazine. Vlastnictví převezme počínaje červencem 2013 a stane se novým vydavatelem.

Karl Hoagland je rodák z Alton v Illinois. Navštěvoval Brown University, kterou absolvoval s vyznamenáním v roce 1987.

KarlHoagland2

Po osmi letech, kdy pracoval jako investiční bankéř v New Yorku a San Francisku, Hoagland založil v roce 1996 společnost Larkspur Hotels & Restaurants. Larkspur je regionální nezávislá společnost, která řídí a spravuje více než 30 hotelů a restaurací v Kalifornii a na pacifickém severozápadě. Nedávno Hoagland ustoupil od aktivní účasti v Larkspur, ale zůstává zde investorem a podporovatelem jeho úspěchu a růstu.

KarlHoagland3

Karl Hoagland, kterému je letos 48 let, začal svou běžeckou kariéru v roce 2003 ultramarathonem Quad Dipsea a do současnosti dokončil více než 40 ultra závodů. Mezi mnoha jeho výkony lze vyzdvihnout jeho 14. místo na Western States 100 mil v roce 2010, kdy v 45 letech zde docílil času 18:16:26.

KarlHoagland1

On sám však nejvíce vzpomíná a nejvíce si cení svého výkonu na Miwok 100K v roce 2004, kdy dokončil za 15 hodin. Hoagland je v současné době členem správní rady nadace Western States Run Endurance.

JohnMedinger Odcházející vydavatel John Medinger, který byl generální ředitel UltraRunning spolu s jeho manželkou Lisa Henson se budou i nadále podílet na obsahu časopisu jako korespondenti a přispěvatelé na pravidelném základě.

John Medinger absolvoval na Oregon State a MIT a je bývalý investiční bankéř a člen korporátních exekutiv. Jeho ultra kariéra překlenuje čtyři desetiletí a dokončil během ní přes 130 ultra závodů. Přirozený vůdce a inovátor Medinger založil Dipsea Quad a fungoval zde jako jeho ředitel po 30 let. Později založil a řídí i velmi populární Lake Sonoma 50 Mil. Medinger fungoval ve správě Western States 100 mil od roku 1992 a presidentem závodu byl ve velmi úspěšném období 1999-2005.

LisaHensonJohnova manželka Lisa Henson je také výborný běžec s více než 50 ultra na svém kontě. Pracovala v hlavní obchodní roli v UltraRunning Magazine během uplynulých šesti let po úspěšné kariéře jako vlastník firmy a obchodník na burze s rizikovým kapitálem.

TiaBodingtonŠéfredaktorka Tia Bodington si udrží svou pozici, stejně jako Carol King manažerka pro předplatitele. Ultraběžkyně Erika Lindland se připojí k týmu jako redaktorka odpovědná za obsah v oblasti závodů, on-line obsahu a aktualit.

O převzetí UltraRunning Magazine Karl řekl:

„Přebírám štafetu od Johna Medingera v UltraRunning Magazine s velkým nadšením a také pokorou. John je průkopníkem v UltraRunning a je jakýmsi neformálním velvyslancem našeho sportu. Časopis pod jeho vedením zažil v těchto letech obrovský růst, stejně jako náš sport. Naštěstí John, Lisa, Tia, Carol a zbytek týmu nám pomohou zajistit hladký přechod.“

„Stejně jako John a stávající tým UltraRunning, milujeme tento sport, jeho společenství, jeho tradice a způsob, jakým vytváří smysluplné a trvalé vzpomínky a vztahy pro všechny účastníky, staré i nové. UltraRunning má ústřední roli v propojení společenství ultraběžců a naším cílem je i nadále poskytovat relevantní, zajímavý, užitečný a zábavný obsah tohoto magazínu.“

Medinger dodal:

„Jsem opravdu nadšený, že právě Karl přebírá otěže. Má vzácnou kombinaci síly, zkušenosti a nadšení pro náš sport a přináší spoustu nových nápadů a entuziasmus na všechny kolem. Mnoho lidí v naší společnosti přemýšlí o UltraRunning Magazine jako o „jejich“ časopisu. „Jejich“ časopis je v dobrých rukou.“

UltraRunning poprvé vyšel v květnu 1981 a pomáhá rychle rostoucí populaci ultra běžců. Více než 36 000 běžců dokončilo v roce 2012 ultramaraton v Severní Americe. To je téměř trojnásobné množství účastníků od data akvizice Medingera v časopise v roce 2007.