LogoCZSA6bŘada z vás si již zvykla chodit na stránky naší asociace pravidelně, někteří z vás jsou i jejími členy, další jste možná teprve nedávno nebo právě teď tyto stránky objevili.

Naší snahou je zde přinášet určitý výběr zajímavostí, informací, aktualit, obecných rad a tipů o bězích v horách a především o skyrunningu.

Prakticky vše je volně dostupné komukoli, kdo na stránky zavítá a má o věc zájem. Kdokoli se může zúčastnit Poháru CZSA, každý, kdo se zúčastní vybraného závodu nebo závodů, bude hodnocen v Rankingu.

V současné době však chystáme spustit nebo zprovoznit na stránkách novou funkci, rubriku, či jak to nejlépe nazvat. Možná z toho nakonec bude systém otázek a odpovědí, systém setkávání, je to ještě hodně otevřené.

Mělo by se ale jednat o cílené a konkrétní formy podpory, pomoci a služby pro běžce se zájmem o skyrunning a ultratrail.

To vše by však mělo být již zaměřeno hodně konkrétně, individuálně a vyžadovalo by to samozřejmě mnohdy i osobní přístup a více času nebo práce, než ty obecné informace, které zde můžete a i dále budete moci nacházet.

Proto budou tyto novinky, které chceme zavést, přístupné pouze pro členy asociace. Berte to třeba jako takovou naši snahu motivovat vás i k trochu aktivnějšímu vztahu k asociaci, než je pouhá „konzumace“.  :-)

Máme samozřejmě pár nápadů, ale určitě bychom byli rádi za vaše názory a podněty, co by vás v takovéto formě služeb a podpory nejvíce zajímalo, nejvíce motivovalo, co by vám nejvíce pomohlo.

Úplně nejlepší bude, když se vyjádříte pod článkem v komentářích, ale pokud z jakéhokoli důvodu nechcete své názory zveřejňovat, je možné napsat i na e-mail info(at)skyrunning.cz nebo do kontaktního formuláře na stránkách.

Jaké jsou tedy naše nápady ? 

  • Dávat konkrétní tréninkové rady na konkrétní otázky.

  • Pomoci vybrat konkrétní závod podle zadaných preferencí.

  • Pokusit se dát konkrétní a cílené rady ohledně vybavení podle preferencí tazatele a účelu použití.

  • Pomoci se zajištěním ubytování, dopravy a celkově organizace výjezdu na závod.

  • V případě účasti na konkrétním závodě někoho z vedení asociace nebo „ověřených“ členů asociace, pomoc s přidáním se do takového výjezdu a další pomoc podle potřeby a možností na místě.

  • Pomoc s motivací a psychologickou přípravou především pro ty, kdo by rádi zkusili něco nového, dlouhého, těžkého a možná si tak úplně nevěří.

Postupně i na základě vašich podnětů a komentářů mohou přibýt další body do tohoto seznamu, co bychom mohli pro členy asociace dělat. Záleží tedy i na vás, jak budete ve svých komentářích aktivní.

Nechceme a nemůžeme slibovat, že uděláme vše, o co si řeknete :-)  Na to prostě nemáme kapacitu, každý z nás má svou práci, rodinu, chce se také trochu věnovat svému běhání. Ale skočili jsme do této aktivity, protože v tom vidíme smysl, baví nás to a chceme, aby skyrunning a ultratrail bavil i vás.