LogoCZSA6bVe dnech 19.července, 21.července a 27.července se koná v italských Dolomitech Euro Skyrunning Champs, kterého se poprvé v historii zúčastní kompletní český reprezentační tým ve všech disciplínách. Jaké je jeho složení ?

V článku na našem webu, který vyšel 22.ledna, jsem ještě ani nedoufal, že by se nějaký tým podařilo dát dohromady a i účast jednotlivců by byla příjemným překvapením.

http://skyrunning.cz/2013/01/22/euroskyrunningchampionship2013/

Dolomites Vertical Kilometer

Dolomites Vertical Kilometer

Pak však vše nabralo úplně jiné obrátky. Začalo jednání s International Skyrunning Federation a vznikla Czech Skyrunning Association, která se právě na zasedání ISF 20.7.2013 při příležitosti tohoto mistrovství stane plnoprávným členem ISF.

Jako první úkol jsme si dali postavit kvalitní reprezentační tým pro toto mistrovství a nabídnout všem i nevrcholovým příznivcům Skyrunningu další dlouhodobé soutěže kterými v tuto chvíli jsou:

Pohár CZSA – http://skyrunning.cz/2013/03/13/pohar-czsa-v-skyrunningu-2013/

Ranking CZSA – http://skyrunning.cz/2013/03/15/ranking-czsa/

Kam za závody v letošním roce lze nalézt níže:

Termínovka CZSA – http://skyrunning.cz/2013/03/17/terminovka-ranking/

Termínovka Ranking CZSA ke stažení – http://skyrunning.cz/downloads/czsa/z%C3%A1vody/RANKING.xls

Dolomites SkyRace

Dolomites SkyRace

Tímto chceme motivovat české běžce k co nejširší účasti na těchto krásných závodech a pro mnohé nastartovat další posun v tom, co budou na běhu milovat.

Nejen na základě výsledků reprezentace letos v Itálii, ale i výsledků dalších závodníků na ostatních závodech Skyrunningu se pak bude tvořit širší reprezentační výběr pro World Skyrunning Championships, který se koná příští rok v Chamonix ve Francii. 

A jak tedy vypadá oficiální složení reprezentace pro letošní mistrovství Evropy, které bylo ohlášeno a přijato v naší přihlášce na ISF, můžete posoudit níže.

Jméno

Příjmení

Závod*

Jan

Zemaník

V, S, U

Jakub

Řídel

U

Ondřej

Skripnik

U

Zbyněk

Cypra

U

Klára

Rampírová

U

Kristýna

Hájková

U

Alena

Peterková

V, S, U

Jan

Havlíček

V, S

Michaela

Mertová

S

Iva

Milesová

V

Radek

Groh

V?, S

Ondřej

Fejfar

V, S

Poznámky:

* V … Vertical Kilometer, S … SkyRace, U … Ultra SkyMarathon

? Účast v označené disciplíně je běžcem zvažována a není potvrzena. Pro případ neúčasti je možné nominovat dodatečně jednoho závodníka, který by tuto disciplínu nebo obě běžel a přidat ho do přihlášky pro ISF.

Ultra SkyMarathon

Ultra SkyMarathon

Myslíme si, že se podařilo dát dohromady kvalitní tým, který se na mistrovství nemusí ztratit ani v konkurenci týmů z alpských zemí, Španělska, Portugalska, Anglie a dalších zemí Evropy.

Samozřejmě na našich stránkách naleznete všechny další aktuality, které se tohoto mistrovství budou týkat.

Postupně zde také budeme v krátkých profilech představovat jednotlivé členy reprezentačního týmu.

V současné chvíli hledáme hlavního partnera reprezentace a uvítáme jakýkoli kontakt a jednání o této formě podpory Skyrunningu v Česku.

Kontakt:

Sam Straka

info(at)skyrunning.cz

602366252