LogoSRWSMinule jsme si představili první závody ze Skyrunner® World Series 2013 Marathon Zegama Aizkori a Transvulcania Ultramarathon.

Dnes se krátce zmíním o zbylých dvou závodech této série v květnu 2013. Oba jsou to závody Vertical Kilometer®.

 

První závod Vertical Kilometer® v Skyrunner® World Series 2013 se koná v Rusku na Mount Elbrus 7. května 2013 (Vertical Kilometer® – Mt Elbrus 2450-3450 m).

 

VK Mount Elbrus 2011

VK Mount Elbrus 2011

 Je zde předepsaná povinná výbava:

  • vhodné boty
  • sluneční brýle
  • třívrstvé oblečení (včetně jedné vrstvy proti bouři)
  • hole
  • ochranný krém proti slunci
VK Mount Elbrus 2012 - Marco de Gasperi

VK Mount Elbrus 2012 – Marco de Gasperi

 

Závod nebude jednoduchý i pro jeho konání ve velké výšce. Start je v Glade Azau (2450m) a cíl na Mir station (3450m). Minimálně část tratě jistě povede po sněhu nebo ledu.

V roce 2012 zde zvítězil výborný italský běžec Marco de Gasperi.

Webové stránky závodu jsou http://www.elbrus.redfox.ru/english/news/

 

 

Ribagorza VK

Ribagorza VK

 V španělských Pyrenejích (jejich střední části) v horské vesničce Barruera zhruba 210km od Toulouse a 260km od Barcelony se v roce 2012 konaly SkyGames. Jejich součástí byl i Ribagorza Vertical Kilometer®, který je letos součástí Skyrunner World® Series.

 

Ribagorza VK

Ribagorza VK

Závod se koná 18. května 2013. Bohužel v současné době na stránkách organizátora http://www.ocisport.net nejsou žádné aktuální informace k tomuto závodu pro rok 2013.

 

Ribagorza VK

Ribagorza VK

Věřme, že ISF svěřuje pořádání svých závodů pořadatelům, kteří udělají pro maximální úspěch akce, co jen mohou. Jestliže po loňských SkyGames byl pořadatel pověřen pořádáním závodu hodnoceného v Skyrunner World® Series snad i aktuální nedostupnost základních informací na webu je jen dočasná.